Cum se fac ouale posate

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 20 Mar 2017 | 4773 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua
  • paine prajita
  • Pentru servire:
  • bacon
  • sparanghel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac ouale posate:

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat.

Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi.

Prima metoda de posare: pune o oala cu apa la fiert si adauga sare si o lingura cu otet, care va ajuta la coagularea oului.

Sparge oul intr-un bol, fa un mic vartej in apa fierbinte si rastoarna cu grija oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca sa fie moale.

Scoate-l cu grija cu o spumiera si serveste-l pe o felie de paine prajita.

A doua metoda: sparge oul intr-o strecuratoare, ca sa elimini albusul mai lichid, pune-l apoi intr-un bol si la fel ca mai devreme, fa un vartej in apa fierbinte cu sare si otet si pune oul. Daca vrei un ou fiert mai tare, lasa-l 4 minute.

A treia metoda: pune folie alimentara de plastic in bol, sparge oul si leaga-l bine. Pune-l apoi in apa fierbinte si lasa-l sa fiarba 3 minute.

Serveste oul posat alaturi de bacon si sparanghel la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac ouale posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

21.03.2017, 10:35

Bunee!

Rocsi 1

21.03.2017, 22:29

Trebuie sa fac si eu neaparat oua posate!

Anett 1

17.12.2017, 17:44

ce imi place!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rosii umplute cu friptura

de Lau 9

ieri la 20:57

Tort cu lemon curd

de Lau 9

ieri la 20:36

Chec din galbenusuri

de Lau 9

ieri la 20:11

Lemon curd

de Lau 9

ieri la 19:56

RETETA RECOMANDATA
Supa asiatica cu bok choy si oua posate