Cum se fac ouale posate

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 20 Mar 2017 | 2169 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua
  • paine prajita
  • Pentru servire:
  • bacon
  • sparanghel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se fac ouale posate:

Prima regula – un ou posat perfect iese dintr-un ou proaspat.

Iata cum poti testa ouale: ia un pahar cu apa si pune oul. Daca sta la fund e proaspat , daca sta vertical, are 2-3 saptamani, daca plusteste e foarte vechi.

Prima metoda de posare: pune o oala cu apa la fiert si adauga sare si o lingura cu otet, care va ajuta la coagularea oului.

Sparge oul intr-un bol, fa un mic vartej in apa fierbinte si rastoarna cu grija oul. Are nevoie de doar 3 minute de fierbere la foc mic ca sa fie moale.

Scoate-l cu grija cu o spumiera si serveste-l pe o felie de paine prajita.

A doua metoda: sparge oul intr-o strecuratoare, ca sa elimini albusul mai lichid, pune-l apoi intr-un bol si la fel ca mai devreme, fa un vartej in apa fierbinte cu sare si otet si pune oul. Daca vrei un ou fiert mai tare, lasa-l 4 minute.

A treia metoda: pune folie alimentara de plastic in bol, sparge oul si leaga-l bine. Pune-l apoi in apa fierbinte si lasa-l sa fiarba 3 minute.

Serveste oul posat alaturi de bacon si sparanghel la cuptor.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se fac ouale posate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

miki_a 1

21.03.2017, 00:19

oanapl 1

21.03.2017, 10:35

Bunee!

Rocsi 1

21.03.2017, 22:29

Trebuie sa fac si eu neaparat oua posate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovlecei si urda

de Rocsi 9

ieri la 22:07

Covrigi de casa

ieri la 14:30

RETETA RECOMANDATA
Supa asiatica cu bok choy si oua posate