Cupcakes tiramisu

de Rocsi in Dulciuri, 13 Feb 2016 | 1451 vizualizari

 

Sunt asa bune ca mi-am lins si degetele. Nu facusem de multisor niste cupcakes si am zis ca este timpul, dar am vrut sa fie cu crema, mai pompoase cum zice mama mea...Asa am ajuns la varianta asta. Sa faceti si voi sa va impresionati familia sau musafirii!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
    • 3 oua
    • 130 gr zahar
    • 80 gr unt
    • 150 ml lapte
    • 220 gr faina
    • 1 praf de copt
    • 2 lincurite esenta de rom
    • 1 lingura coaja rasa de portocala
    Crema:
    • 250 gr mascarpone
    • 100 ml frisca lichida
    • 150 gr smantana de tara
    • 2 linguri zahar pudra
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • 1 cana de cafea preparata mai tare
    • cacao
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes tiramisu:

Briosele:

Topim untul si il lasam sa se raceasca.

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul.

Incorporam untul topit treptat, apoi laptele.

Adaugam esenta de rom, coaja rasa de portocala.

La final punem faina, praful de copt si mixam pana sunt bine incorporate.


In forme de briose de silicon punem compozitie, dar sa nu depaseasca mai mult de 3/4 formele.


Le asezam pe o tava si le introducem in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade, pentru 25 de minute.


Cand sunt gata, le scaotem din cuptor si le lasam sa sa raceasca.

Crema:

Intr-un bol punem frisca lichida si smantana, reci, zaharul pudra, vanilia si le mixam pana devine o spuma, dar nu foarte ferma.

Mascarponele il mixam in alt bol, il adaugam peste frisca si mai mixam putin cat se fie toate incorporate.


Insiropam cu cafea briosele, dar nu foarte tare si le lasam sa stea vreo 15 minute asa, sa se patrunda cafeaua in ele.

Intr-un pos punem crema, spritam briosele.

Le pudram cu cacao, le dam la rece macar o ora, apoi servim.

Mie mi-au iesit 13 briose.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (48)

Rocsi 1

16.02.2016, 19:21

Criss

ancutsa 1

07.06.2016, 19:36

foarte frumos

Rocsi 1

07.06.2016, 20:29

Ancutsa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ferrero rocher