Curcan cu cimbru si oregano

de mihaelar63 in Curcan, 1 Mar 2015 | 1762 vizualizari

 

Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
  • 1.5 kg cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • boia rosie de ardei
  • pudra chili
  • ceapa si cimbru verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cimbru si oregano:

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .

Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .

Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .

Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .

Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit  cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].

Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .

Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .

Serviti friptura calda presarata cu verdeata .

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .

2

Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .

RETETA IN IMAGINI

Curcan  cu cimbru si oregano-0
Curcan  cu cimbru si oregano-1
Curcan  cu cimbru si oregano-2
Curcan  cu cimbru si oregano-3
Curcan  cu cimbru si oregano-4
Curcan  cu cimbru si oregano-5
Curcan  cu cimbru si oregano-6
Curcan  cu cimbru si oregano-7
Curcan  cu cimbru si oregano-8
Curcan  cu cimbru si oregano-9
Curcan  cu cimbru si oregano-10

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

02.03.2015, 20:55

Am auzit ca ne-ai chemat la masa

geoline

geoline 1

03.03.2015, 21:16

ce bine arata!!!

anca_rm

anca_rm 1

04.03.2015, 09:19

aromat curcanul tau ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!