Curcan cu cimbru si oregano

de mihaelar63 in Curcan, 1 Mar 2015 | 1950 vizualizari

 

Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
  • 1.5 kg cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • boia rosie de ardei
  • pudra chili
  • ceapa si cimbru verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cimbru si oregano:

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .


Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .


Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .


Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .


Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].


Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .


Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .


Serviti friptura calda presarata cu verdeata .

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .

2

Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.03.2015, 20:55

Am auzit ca ne-ai chemat la masa

geoline 1

03.03.2015, 21:16

ce bine arata!!!

anca_rm 1

04.03.2015, 09:19

aromat curcanul tau ,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu ciuperci si cartofi la cuptor