Curcan cu cimbru si oregano

de mihaelar63 in Curcan, 1 Mar 2015 | 4722 vizualizari

 

Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa curcan intreaga -1.5 kg
  • 1.5 kg cartofi
  • 6 catei usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu vin alb
  • 100 ml ulei masline
  • 2 crengute oregano
  • 2 crengute cimbru
  • sare
  • boia rosie de ardei
  • pudra chili
  • ceapa si cimbru verde pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cimbru si oregano:

Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .

Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .

Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .

Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .

Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit  cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].

Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .

Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .

Serviti friptura calda presarata cu verdeata .

TIPS-URI

1

Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .

2

Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cimbru si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

02.03.2015, 20:55

Am auzit ca ne-ai chemat la masa

geoline 1

03.03.2015, 21:16

ce bine arata!!!

anca_rm 1

04.03.2015, 09:19

aromat curcanul tau ,

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan cu legume la cuptor