Profitam cat putem de preparatul la cuptor . Ce bunatate un piciorus :d de curcan frumos rumenit . Si acolo niste cartofiori aruncati langa !!!
Pulpa se curata , se spala si se aseaza intr-o tava .
Cartofii , ceapa si usturoiul se curata .
Feliati legumele si le asezati in jurul pulpei de curcan .
Sarati , piparati , pudrati cu chili , stropiti cu ulei si asezati deasupra crengutele de oregano si cimbru .
Turnati 1-2 cani de apa si dati la cuptorul preincalzit cu vasul acoperit [ cu o folie de aluminiu daca nu aveti capac ].
Dupa o ora indepartati folia si turnati vinul peste carne .
Lasati inca 45 minute la cuptor intorcand carnea tot la 15 minute .
Serviti friptura calda presarata cu verdeata .
1
Eu am folosit cimbru si oregano uscat . Daca este sezonul se poate folosi verde .
2
Noi am servit si cate un pahar de vin productie proprie .
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro