Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 14206 vizualizari

 

Carnea de curcan este recomandata bebelusilor, alaturi de pui si vita, ea fiind foarte slaba si foarte gustoasa.

Carnea cu legumele preparate la cuptor le mixam apoi cu piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • un sfert de piept de curcan (de preferat pasare de tara)
  • un ardei gras
  • un fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • putin cimbru
        Pentru piureul de cartofi:
  • 2 cartofi medii
  • o lingurita cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni:

Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim in apa clocotita ardeiul gras si rosiile, spalate inainte. Le oparim ca sa le putem curata de pielita mult mai usor. Intr-o craticioara, pe care o vom pune la cuptor, punem ardeiul gras fara piele, taiat fasiute, ceapa taiata rondele si rosiile fara piele si samburi. Adaugam si carnea, punem cateva picaturi de ulei de masline, foarte putin cimbru si o lasam la cuptor pana legumele sunt moi. Spre final adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri.


Cartofii pentru piure ii fierbem separat, iar cand sunt gata ii mixam cu unt si putem adauga si o cupa de lapte praf de bebe.


Friptura la cuptor se mixeaza si ea si apoi se amesteca cu piureul. E ceva diferit fata de clasicul piure de legume cu carne fiarta. Puiul meu e un mancacios, asa ca a ras tot castronelul!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Oana 1

13.12.2009, 16:39

Da, Alina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Perisoare de curcan cu sos de smantana