Curry de pui cu morcovi glasati si orez

de papabundetot in Pui, 1 Feb 2014 | 1605 vizualizari

 

Reteta pe care v-o propun astazi este o combinatie intre doua retete si pentru ca ambele idei mi-au placut tare mult le-am adus impreuna si a iesit un preparat extrem de aromat si bun in acelasi timp. Morcovii glasati i-am vazut asociati adesea cu carnea de curcan insa va asigur ca merg foarte bine si cu curry de pui :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru curry:
  • 6 pulpe pui fara os
  • 4 cepe mici
  • 3 catei usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 1 lingurita seminte de fenicul
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • scortisoara,cuisoare macinate
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1 lingurita tamarin,
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita garam masala
  • sare roz de Himalaya
  • ulei de rapita
  • 4 cartofi
  • piper sichuan
  • Pentru morcovii glasati:
  • 2 morcovi
  • 2 bete scortisoara
  • 7-8 cuisoare
  • 4 stelute anason
  • 150 gr zahar
  • Pentru orez:
  • Orez basmati
  • 1 lingurita harissa
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu morcovi glasati si orez:

Curry: Am spalat si taiat in bucatele potrivite pulpele de pui.Ceapa am taiat-o solzisori,usturoiul si ghimbirul le-am taiat marunt.Intr-o oala am pus la foc 2 linguri ulei de rapita,cand uleiul s-a incins am pus bucatile de pui si le-am lasat sa se rumeneasca fara a le lasa sa se patrunda.Le-am scos apoi intr-un castron,am pus in oala usturoiul,ceapa si ghimbirul,cele 2 foi de dafin si le-am lasat sa se inmoaie la foc mic.Am pus in mojar semintele de fenicul,coriandrul boabe si piperul sichuan si le-am maruntit putin,apoi le-am pus in oala peste ceapa,am adaugat apoi si celelalte condimente si am amestecat bine.Am adaugat apoi si carnea de pui rumenita mai devreme,putina apa si am lasat sa fiarba la foc mic.Am taiat cubulete mici cartofii si i-am adaugat si pe ei si am lasat totul la foc mic pana cand cartofii au fiert.La sfarsit am adaugat laptele de cocos si am lasat sa dea 1-2 clocote,apoi am stins focul.Laptele de cocos nu este recomandat sa il fierbeti mult deoarece se taie si numai are aspect placut,de aceea e mai bine sa il adaugati spre sfarsit.


Morcovi glasati: Intr-o oala am pus apa la foc,2 bete scortisoara,anasonul stelat si cuisoarele,am adaugat si morcovii taiati rondele de aproximativ 1,5 cm,si zaharul si am lasat sa fiarba,pana cand morcovii s-au inmuiat putin.


Orezul: Intr-o cratita am pus o masura de orez basmati,2 masuri de apa,o lingurita de harissa si sare si am lasat la foc pana cand bobul de orez s-a fiert si apa s-a absorbit complet.


Am servit apoi orezul basmati cu curry de pui si morcovi glasati,o mancare plina de arome,extrem de delicioasa.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu morcovi glasati si orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

01.02.2014, 20:24

Suna bine

Alexandra Burz 1

01.02.2014, 20:54

diaconta 1

01.02.2014, 22:50

cred ca-i tare gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!