Curry de pui cu rosii in lapte de cocos

de Brindusa in Pui, 14 Dec 2010 | 4703 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 linguri ulei de porumb
  • 150 g piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa 
  • 3 catei de usturoi, rasi
  • 7 frunze de curry uscate
  • 1 cutie mare de rosii in bulion (sau 8 rosii intregi, felii)
  • 1/2 lingurita de chimion praf
  • 1 lingurita coriandru praf
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita chilli praf
  • 150 -200 ml lapte de cocos 
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 1 lingura seminte de susan, prajite uscat
  • 1 lingurita patrunjel tocat
  • garnitura de orez basmati

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry de pui cu rosii in lapte de cocos:

Taie carnea fasii subtiri (grosime 2-3 cm)

Taie fasii rosiile din conserva

Intr-un wok sau o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune ceapa si frunzele de curry. Caleste pana ce ceapa devine translucida. Ai grija sa nu se arda.

Adauga rosiile (din conserva sau proaspete) cu tot cu sucul si lasa 10 minute sa fiarba la foc mic

Pune usturoiul si condimentele: coriandru, chili, chimion, sare. Fierbe 2 minute.

Adauga carnea si fierbe la foc mic pana ce e facuta.

Adauga laptele de cocos. Amesteca bine. Da cateva clocote.

Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa si toarna in mancare. Amesteca. Da cateva clocote, ca sa se ingroase sosul.

Cand servesti aceasta mancare, presara pe fiecare portie patrunjel tocat si susan prajit. Se poate manca cu garnitura de orez basmati sau cu paine indiana.

 

TIPS-URI

1

chimionul l-am cumparat de la o taraba din Piata Matache (Bucuresti)

2

frunzele de curry uscate le-amluat din magazinul Ki Life, p-ta Amzei, Buc

3

celelalte ingrediente se gasesc in orice hipermarket

Daca ti-a placut reteta noastra "Curry de pui cu rosii in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Brindusa 1

15.12.2010, 20:34

Impart o portie tuturor. Deschideti ferestrele ca vineeeeee

Brindusa 1

15.12.2010, 20:36

Florian, ca sa nu ma incurc la nume, la mine toate sunt curry Multumesc.

adry88 1

09.05.2011, 15:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Kievskaia