Cus-cus

de babi5 in Paste, 15 Noi 2013 | 1786 vizualizari

 

Azi am pregatit pe langa o tocanita de aripioare de pui ca si garnitura cus-cus si-mi place tare cum a iesit. Am preparat un picut mai mult, voi daca doriti preparati din cantitate mai putina.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus cus (eu am folosit arnos)
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov (mai maricel)
  • 1/2 ceapa mai mica
  • piper
  • boia
  • sare
  • vegeta
  • frunze patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus:

Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute, amestecand mereu. Am adaugat o supa fierbinte facuta cu vegeta, sare si putin piper, atat cat sa acopere cus cusul. Lasam sa dea cateva clocote completand cu supa putin cite putin.


Cand cus-cusul si-a marit volumul cam pe trei sferturi oprim focul si lasam sa stea la cald si asa isi mareste volumul in integime. Putem sa-l asezam pe platou asa cum este, cu o paleta sau sa-l punem in diferite forme... da mai bine pe farfurie (eu am folosit forme de trandafirasi din silicon )


Cus-cusul este gata pentru a fi servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este o garnitura destul de buna ...imi place si sper sa va placa si voua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

16.11.2013, 06:55

krysty chiar este bun multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:55

Rocsi multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:56

Merisor multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume