Cus-cus

de babi5 in Paste, 15 Noi 2013 | 1919 vizualizari

 

Azi am pregatit pe langa o tocanita de aripioare de pui ca si garnitura cus-cus si-mi place tare cum a iesit. Am preparat un picut mai mult, voi daca doriti preparati din cantitate mai putina.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cus cus (eu am folosit arnos)
  • 50 ml ulei
  • 1 morcov (mai maricel)
  • 1/2 ceapa mai mica
  • piper
  • boia
  • sare
  • vegeta
  • frunze patrunjel
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus:

Am curatat morcovul si ceapa, le-am spalat si le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi intr-o cratita am pus uleiul, morcovul si ceapa, am lasat 5 minute sa se caleasca, apoi am adaugat cus-cusul lasand sa se caleasca si el 5 minute, amestecand mereu. Am adaugat o supa fierbinte facuta cu vegeta, sare si putin piper, atat cat sa acopere cus cusul. Lasam sa dea cateva clocote completand cu supa putin cite putin.


Cand cus-cusul si-a marit volumul cam pe trei sferturi oprim focul si lasam sa stea la cald si asa isi mareste volumul in integime. Putem sa-l asezam pe platou asa cum este, cu o paleta sau sa-l punem in diferite forme... da mai bine pe farfurie (eu am folosit forme de trandafirasi din silicon )


Cus-cusul este gata pentru a fi servit.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este o garnitura destul de buna ...imi place si sper sa va placa si voua

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

16.11.2013, 06:55

krysty chiar este bun multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:55

Rocsi multumesc

babi5 1

16.11.2013, 06:56

Merisor multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

Salata Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 11:15

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

pe 21.06 la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

pe 21.06 la 21:03

RETETA RECOMANDATA
Cous-cous cu legume