Cus-cus cu ciulama de ciuperci

de papabundetot in Mancaruri de legume, 16 Iun 2013 | 4034 vizualizari

 

Datorita faptului ca ne uitam mult la Tv si uitandu-ne mai mult ne speriem decat sa ne relaxam,vazand emisiunea de la PRO TV “Romania Te iubesc” cea despre ce si cum mancam,am tras o sperietura si am zis ca o vreme sa o lasam mai moale cu carnea si sa incercam sa mai consumam si alte produse care nu sunt neaparat pe baza de carne si care cel putin la prima vedere sa fie mai sanatoase…asa a aparut acest cuscus cu ciulama de ciuperci:)

Recunosc ca eu nici nu sunt o mare mancatoare de carne cu cateva mici exceptii,cum ar fi rata careia imi e tare greu sa ii rezist,sau anumiti carnati afumati din Blaj care nu stiu daca sunt neaparat BIO sau ECO dar sunt tare buni si imi aduc aminte de copilarie.

Reteta acestui preparat este extrem de simpla si de usor de realizat as spune chiar si pentru cei care gatesc doar pentru ca trebuie si nu o fac cu o placere deosebita sau manati de pasiune.Deci…reteta:

 

INGREDIENTE

  • Cuscus (eu am cumparat de la Selgros,nu stiu sa il prepar acasa)
  • 2 kg ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • curry,
  • sos soia,
  • boia
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu ciulama de ciuperci:

Cuscus-ul se face foarte simplu,si anume,am rasturnat cutia cumparata intr-o oala,peste care am turnat 750 ml supa de vita,am pus capacul si am lasat sa se umfle,cam 5 minute dupa care,in functie de gust eu am mai pus cativa stropi de ulei de susan,pentru luciul deosebit pe care il da mancarurilor dar si pentru gust.

Ciulamaua,este iarasi un preparat simplu: se curata ciupercile si se spala,se taie cat vreti de marunt,la fel ceapa se toaca marunt,usturoiul,morcovul l-am taiat felii subtiri.Cand toate ingredientele sunt gata pregatite,se ia o cratita mai maricica,se pune putin unt si ulei,se lasa la incins,apoi adaugam ceapa tocata,usturoiul si se lasa la foc potrivit pana devin translucide. Adaugam apoi boia,curry,foile de dafin,morcovul si putin sos de soia (eu il folosesc des la mancare si in schimb nu folosesc deloc sare),apoi adaugam ciupercile si amestecam toate ingredientele.Ciupercile in scurta vreme isi vor lasa apa lor de aceea eu nu am adaugat in aceasta etapa apa ci am facut-o mult mai tarziu. Pe masura ce ciupercile isi lasa apa veti vedea ca vor si scadea in volum,se lasa la fiert pana cand sunt suficient de fierte (intre timp daca doriti o ciulama mai…lunga se mai poate adauga apa). Cand totul este gata fiert,intr-o canuta de cafea am pus 1,1/2 lingurita de amidon alimentar(nu prea folosesc faina la mancare),am acoperit amidonul cu apa rece si am amestecat  bine pana cand s-a dizolvat si apoi l-am turnat in cratita peste ciuperci.Veti vedea imediat cum consistenta mancarii se schimba datorita amidonului,mancarea se va ingrosa putin si avantajul amidonului fata de faina este gustul si faptul ca fiind asa amestecat in canuta cu apa rece nu va face cocoloase ceea ce e bine pentru aspectul final al mancarii.

Dupa ce mancarica mea a prins putina consistenta am mai adaugat 150-200 ml smantana de gatit si am stins focul.

La servire,am servit cuscus ca baza si deasupra cu ciulama de ciuperci…mmmm o minunatie de mancare chiar si fara carne 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor