Cus-cus cu ciulama de ciuperci

de papabundetot in Mancaruri de legume, 16 Iun 2013 | 1603 vizualizari

 

Datorita faptului ca ne uitam mult la Tv si uitandu-ne mai mult ne speriem decat sa ne relaxam,vazand emisiunea de la PRO TV “Romania Te iubesc” cea despre ce si cum mancam,am tras o sperietura si am zis ca o vreme sa o lasam mai moale cu carnea si sa incercam sa mai consumam si alte produse care nu sunt neaparat pe baza de carne si care cel putin la prima vedere sa fie mai sanatoase…asa a aparut acest cuscus cu ciulama de ciuperci:)

Recunosc ca eu nici nu sunt o mare mancatoare de carne cu cateva mici exceptii,cum ar fi rata careia imi e tare greu sa ii rezist,sau anumiti carnati afumati din Blaj care nu stiu daca sunt neaparat BIO sau ECO dar sunt tare buni si imi aduc aminte de copilarie.

Reteta acestui preparat este extrem de simpla si de usor de realizat as spune chiar si pentru cei care gatesc doar pentru ca trebuie si nu o fac cu o placere deosebita sau manati de pasiune.Deci…reteta:

 

INGREDIENTE

  • Cuscus (eu am cumparat de la Selgros,nu stiu sa il prepar acasa)
  • 2 kg ciuperci champignon
  • 1 ceapa alba
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov
  • curry,
  • sos soia,
  • boia
  • 2-3 foi de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu ciulama de ciuperci:

Cuscus-ul se face foarte simplu,si anume,am rasturnat cutia cumparata intr-o oala,peste care am turnat 750 ml supa de vita,am pus capacul si am lasat sa se umfle,cam 5 minute dupa care,in functie de gust eu am mai pus cativa stropi de ulei de susan,pentru luciul deosebit pe care il da mancarurilor dar si pentru gust.


Ciulamaua,este iarasi un preparat simplu: se curata ciupercile si se spala,se taie cat vreti de marunt,la fel ceapa se toaca marunt,usturoiul,morcovul l-am taiat felii subtiri.Cand toate ingredientele sunt gata pregatite,se ia o cratita mai maricica,se pune putin unt si ulei,se lasa la incins,apoi adaugam ceapa tocata,usturoiul si se lasa la foc potrivit pana devin translucide. Adaugam apoi boia,curry,foile de dafin,morcovul si putin sos de soia (eu il folosesc des la mancare si in schimb nu folosesc deloc sare),apoi adaugam ciupercile si amestecam toate ingredientele.Ciupercile in scurta vreme isi vor lasa apa lor de aceea eu nu am adaugat in aceasta etapa apa ci am facut-o mult mai tarziu. Pe masura ce ciupercile isi lasa apa veti vedea ca vor si scadea in volum,se lasa la fiert pana cand sunt suficient de fierte (intre timp daca doriti o ciulama mai…lunga se mai poate adauga apa). Cand totul este gata fiert,intr-o canuta de cafea am pus 1,1/2 lingurita de amidon alimentar(nu prea folosesc faina la mancare),am acoperit amidonul cu apa rece si am amestecat bine pana cand s-a dizolvat si apoi l-am turnat in cratita peste ciuperci.Veti vedea imediat cum consistenta mancarii se schimba datorita amidonului,mancarea se va ingrosa putin si avantajul amidonului fata de faina este gustul si faptul ca fiind asa amestecat in canuta cu apa rece nu va face cocoloase ceea ce e bine pentru aspectul final al mancarii.


Dupa ce mancarica mea a prins putina consistenta am mai adaugat 150-200 ml smantana de gatit si am stins focul.


La servire,am servit cuscus ca baza si deasupra cu ciulama de ciuperci…mmmm o minunatie de mancare chiar si fara carne


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Corinuta 1

17.06.2013, 15:49

foarte bun!

Panacris 1

18.06.2013, 15:40

babi5 1

26.06.2013, 15:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Învârtita cu nuci și dulceață de caise

de RODIMUR 5

ieri la 23:04

Mâncărică de prune uscate și afumate, cu frecăței

de RODIMUR 5

ieri la 19:48

Carnati de casa

ieri la 17:27

Cheesecake cu cafea si ciocolata

de katty 5

ieri la 15:23

Chec aromat cu piscoturi si gem de caise

de katty 5

ieri la 15:00

RETETA RECOMANDATA
Oua cu legume la tigaie