Cus-cus cu legume

de Lia_ in Mancaruri de legume, 6 Noi 2014 | 8905 vizualizari

 

O reteta tunisiana usor de facut, consistenta si cu gust care m-a incantat. Voi diversifica si cu alte variante, este extrem de gustos. Este o buna varianta si pentru vegetarieni.

 

INGREDIENTE

  • 350g cus-cus din grau dur
  • 2/3 cana naut dupa ce a fiert (cam din 1/2 cana uscat)
  • 500 ml supa de legume
  • 1 morcov mediu spre mare
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri ulei masline
  • 200 g ciuperci
  • 1 ardei gras/kapia
  • 1 lingurita curcuma
  • 2 rosii
  • 3 linguri cu zeama de lamaie
  • 1 ardei iute optional
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu legume:

1. Alege si spala nautul, scurge-l de apa si l-ai pus la inmuiat cu o seara inainte, ca pe fasole. Il fierbi in apa cu 1/2 lingurita de sare completand mereu apa evaporata. Poate sa dureze 1-2 ore.

2. Infierbanta supa de legume care ti-a ramas de la alte preparate. Spala, curata de coaja, clateste si taie cubulete cam de 1.5cm morcovul si il fierbi in supa sub capac cam 20 minute la foc molcom.

2. Spala, curata de coaja ceapa si dovlecelul si taie-le cuburi cam de 1.5cm marime si le sotezi in ulei.

3. In timp ce sotezi amestecand ocazional, spala si taie la fel de mari cuburi ciupercile si ardeiul curatat de seminte si cotor. Adauga-le in tigaie si soteaza + 1/2 din curcuma. Opreste focul si drege cu sare si piper.

4. Ai stins deja focul la supa cu morcov, probabil. Trage oala cu supa la o parte, drege de sare si piper, pune jumatatea ramasa de curcuma, pune nautul fiert si scurs de apa si apoi cus-cusul fara foc. Se umfla instantaneu. Il vanturi cu o paleta pana absoarbe tot lichidul.

5. Taie cubulete cam de 1 cm rosiile. Opreste cateva si pt decor si pune restul in cus-cus-ul fierbinte impreuna cu zeama de lamaie si amesteca cu paleta (spumiera eventual) de jos in sus de putine ori. Mai gusta de sare.

6. Se serveste cus-cus cu legumele deasupra si iaurt de capra alaturi. Eu am format o cavitate in mijloc cu un polonicel si am pus legumele ca intr-un cuib, dar poti sa le pui liber. Mananci ca atare sau ca garnitura la un gratar, kebap, etc. 

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Retineti cei care n-ati mai preparat cus-cus, acesta nu se fierbe, doar se opareste si el trage lichidul umflandu-se.

2

Este bun si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu legume