Deliciu cu capsuni si ciocolata

de ela in Torturi, 6 Iun 2013 | 5416 vizualizari

 

delicios....nu am un platou cu picior sa arate mai bine tortul :((...oare cum de nu am????am tot cautat dar nu am gasit nicaieri...

 

INGREDIENTE

  • 200 gr capsuni+1lingura zahar pudra
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 oua
  • 3 linguri cacao
  • 1fiola esenta vanilie
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • CREMA:
  • 150 gr iaurt de capsuni
  • 3 plicuri gelatina+3 linguri apa rece+150 ml apa
  • 150 ml frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 150 gr branza ricotta
  • 100 gr zahar pudra
  • GLAZURA:
  • 150 GR CIOCOLATA MENAJ
  • 4 linguri crema de vanilie(sau frisca lichida)
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu capsuni si ciocolata:

Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele.

Separam ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile.

Faina o amestecam cu praful de copt si cacaoa si cernem apoi adaugam treptat in compozitia de galbenusuri.

Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi le adaugam treptat in compozitia de mai sus,amestecand usor.

Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul,cam 25minute.Oprim focul si lasam cateva minute in cuptor,apoi scoatem si lasam sa se raceasca,dam hartia copt de pe fundul blatului si il taiem in doua.

Gelatina o punem cu 3linguri de apa la inmuiat cateva minute,apoi adaugam restul de apa si punem la foc mic pana este pe punctul de a incepe sa fiarba si amestecam continuu.Lasam sa se racoreasca pana pregatim restul cremei.

Mixam iaurtul de capsuni cu zaharul pudra,apoi adaugam crema ricotta si amestecam bine.

Separat,batem frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste apoi o adaugam in crema de iaurt.La sfarsit,adaugam gelatina racorita putin,capsunile taiate  si omogenizam bine totul.

Umplem blatul cu crema.

Topim ciocolata cu untul,apoi adaugam crema de vanilie sau frisca si amestecam bine.Turnam peste blat si lasam cateva ore sa se raceasca.

 

TIPS-URI

1

am descoperit la Lidl o crema de vanile mai subtire,la cutie,care are un gust formidabil,se poate folosi la clatite,inghetate,prajituri,este foarte buna

RETETA IN IMAGINI

Deliciu cu capsuni si ciocolata-0
Deliciu cu capsuni si ciocolata-1
Deliciu cu capsuni si ciocolata-2
Deliciu cu capsuni si ciocolata-3
Deliciu cu capsuni si ciocolata-4
Deliciu cu capsuni si ciocolata-5
Deliciu cu capsuni si ciocolata-6
Deliciu cu capsuni si ciocolata-7
Deliciu cu capsuni si ciocolata-8
Deliciu cu capsuni si ciocolata-9
Deliciu cu capsuni si ciocolata-10
Deliciu cu capsuni si ciocolata-11
Deliciu cu capsuni si ciocolata-12
Deliciu cu capsuni si ciocolata-13
Deliciu cu capsuni si ciocolata-14
Deliciu cu capsuni si ciocolata-15
Deliciu cu capsuni si ciocolata-16
Deliciu cu capsuni si ciocolata-17
Deliciu cu capsuni si ciocolata-18
Deliciu cu capsuni si ciocolata-19
Deliciu cu capsuni si ciocolata-20
Deliciu cu capsuni si ciocolata-21
Deliciu cu capsuni si ciocolata-22
Deliciu cu capsuni si ciocolata-23
Deliciu cu capsuni si ciocolata-24
Deliciu cu capsuni si ciocolata-25
Deliciu cu capsuni si ciocolata-26

COMENTARII (47)

ela

ela 1

10.11.2013, 11:26

cristeena20

cristeena20 1

19.05.2014, 16:21

delicios!!!si eu vreau o feie!1

-Licurici-

-Licurici- 1

27.07.2015, 07:55

ce-mi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!