Deliciu cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 1 Noi 2011 | 6829 vizualizari

 

Aceasta prajitura cu ciocolata s-a vrut a fi "Lava cake", dar din anumite cauze perturbatoare si cam galagioase cateodata :)) le-am tinut la cuptor mai mult decat trebuie si lava n-a mai fost lava dom'le. :))) Dar cine iubeste ciocolata sunt sigura ca va trece cu usurinta peste acest aspect, mai ales daca prajitura va fi inecata intr-un delicios sos din dulce de leche. Si va mai spun un secret... daca le puneti putin la congelator, apoi le serviti cu ceva frisca... sunt deliciu total.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Adaugam si faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.

Ciocolata si untul le topim la foc mic. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit incorporam in crema de oua in cateva reprize.

Formele se ung cu unt, apoi turnam din compozitie astfel incat sa umplem cca 3/4 din inaltimea formei.

Eu am avut forme de aluminiu de unica folosinta si au iesit 7 bucati.

Formele se dau la cuptor la foc mediu spre mare (~200 C) pentru ~10 minute (pentru a obtine o veritabila Lava Cake) sau ~15 minute pentru a obtine ceea ce am obtinut eu. :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

DIANA B 1

10.11.2011, 13:48

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm poti sa si mori din cauza astora

diaconta 1

10.11.2011, 13:50

asa-i Diana,poooooooooooti
oare ce ganduri au cu noi fetele astea?
hai sa nu ne mai uitam,ca o sa creada ca ne place

mena29 1

10.11.2011, 13:54

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Felie de ciocolata