Aceasta prajitura cu ciocolata s-a vrut a fi "Lava cake", dar din anumite cauze perturbatoare si cam galagioase cateodata :)) le-am tinut la cuptor mai mult decat trebuie si lava n-a mai fost lava dom'le. :))) Dar cine iubeste ciocolata sunt sigura ca va trece cu usurinta peste acest aspect, mai ales daca prajitura va fi inecata intr-un delicios sos din dulce de leche. Si va mai spun un secret... daca le puneti putin la congelator, apoi le serviti cu ceva frisca... sunt deliciu total.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Adaugam si faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.
Ciocolata si untul le topim la foc mic. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit incorporam in crema de oua in cateva reprize.
Formele se ung cu unt, apoi turnam din compozitie astfel incat sa umplem cca 3/4 din inaltimea formei.
Eu am avut forme de aluminiu de unica folosinta si au iesit 7 bucati.
Formele se dau la cuptor la foc mediu spre mare (~200 C) pentru ~10 minute (pentru a obtine o veritabila Lava Cake) sau ~15 minute pentru a obtine ceea ce am obtinut eu. :))
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro
21
APR
2018 |
![]() |