Deliciu cu nuci si visine bete

de claudiaO in Prajituri, 6 Mai 2014 | 2255 vizualizari

 

Daca tot am stat acasa pe 1 Mai, trebuia sa "crosetez" si ceva dulce...aveam eu cate ceva prin casa, dar nu vreoiam sa pierd prea mult timp cu prepararea asa ca...am facut un Deliciu cu nuci si visine bete

 

INGREDIENTE

  • biscuiti populari 500 gr
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • lapte dulce 1 l
  • 8 linguri de zahar
  • 100 ml cafea + 4 lingurite de Nesquik
  • 200 gr nuca prajita
  • 150 gr visine din visinata
  • esentea de rom si vanilie
  • 100 gr ciocolata alba +20 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu nuci si visine bete:

Pregatim budincile conform indicatilor de pe plic cu 500 ml lapte cu 4 linguri de zahar la 1 plic -la cea dde vanilie am mai adaugat esenta de vanilei iar la cea de ciocolata, rom.


Amestecam cafea calda cu Nesquik-ul si adaugam putina esenta de rom.


Luam cate un biscuit,il trecem prin siropul de cafea si il asezam in tava; cuntinuam cu biscuiti pana formam un pat pe fundul tavii; turnam o parte din budinca de vanilie, presaram nuca tocata grosier si bucatele de visine,apoi punem un nou strat de biscuiti;peste al doilea strat de biscuiti punem budinca de ciocolata si din nou nuci si visine. Mai avem budinca pt inca un strat de biscuiti.La ultimul strat punem biscuiti inmuiati in sirop, apoi turnam peste ei ciocolata alba topita la bain marie cu frisca lichida. Ciocolata neagra am pus-o intr-o punga la microunde si dupa ce s-a topit am trasat peste stratul de ciocolata alba dungi oblice. Peste ciocolata am presarat din nou nuca.


Dupa ce s-a intarit ciocolata am facut niste moate din frisca batuta.


Se lasa la racit cca 5-6 ore, apoi se serveste.Cat sta la frigider biscuiti se vor inmuia si mai bine,iar aromele se vor combina demential.


Pofta buna!


PS: poza cu sectiunea nu am mai apucat sa fac :(

 

TIPS-URI

1

In loc de visine din visinata puteti folosi fructe confiate sau bucatele de ciocolata, iar in loc de nuci, alune de padure, migdale...sau ce aveti prin casa..oricum efectul este garntat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu nuci si visine bete" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

JulyCris 1

06.05.2014, 17:01

Rocsi 1

06.05.2014, 19:19

Bun deliciul asta!

_Alina_ 1

07.05.2014, 11:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Cafelina