Belgian Waffles

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Iun 2011 | 6513 vizualizari

 

Pentru ca nu-mi place cum suna cuvantul "vafa" :P Prima data cand incerc aceasta varianta, TOTAL diferita de celelalte, pentru waffles. Si pot spune ca e cea mai buna!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 cana lapte
  • 2 lg miere
  • 100 gr unt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 300 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lg zahar
  • 1 praf de sare
  • 150 gr zahar
Portii: 15
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Belgian Waffles:

Maia:

Frecam bine drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg lapte, adaugam putina faina, omogenizam si lasam la crescut la caldura.

Aluat:

Amestecam ouale, mierea, laptele, untul topit si esenta de vanilie. Apoi adaugam maiaua dospita, omogenizam si incorporam la sfarsit faina, amestecand cu grija sa nu ramana cocoloase.

!!! Zaharul se adauga doar la final, inainte sa incepem sa le coacem.

Pregatim aparatul si coacem vafele turnand cate 3/4 cana.

 

TIPS-URI

1

Se pot servi pudrate cu zahar, cu gem, finetii, glazurate sau cu [sosuri de] fructe.

2

Cantitatile sunt pentru un MUNTE de waffles :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Belgian Waffles" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mena29 1

16.06.2011, 12:29

Anamaria7 1

16.06.2011, 16:47

aparatul l-am luat de pe net din seria celor returnate din cauza unor defecte, apoi reparat. pretul a fost mult mai mic si sincer, nu imi face nicio problema

Rux 1

17.06.2011, 18:18

Extraordinar

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!