Deliciu cu piersici

de cec in Prajituri, 3 Dec 2011 | 3550 vizualizari

 

Deoarece nu stiam ce titlu sa ii dau si fiind o inspiratie dupa deliciul Lissei, am ramas la aceasta denumire (si cred ca i se potriveste deoarece a fost intr-adevar fff delicioasa , a diparut imediat si inca se mai cerea)

 

INGREDIENTE

  • 125-150g g biscuiti,
  • 30g arahide,
  • 70g nuci
  • 100g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200g piersici maruntite,
  • 3 lg cu zahar,
  • 1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina

crema piersici: -

  • 10g gelatina 
  • 400 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 200 ml frisca

glazura

  • 15 lg zahar,
  • 5 lg cacao,
  • 100g frisca,
  • 120g apa,
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu piersici:

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna.
Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie

se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.
piersicile se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina ,se da deoparte ,se lasa la racit si ne ocupam de crema

se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa
Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt, apoi se adauga 200ml de frisca batuta
se pune jumatate din crema in tavita de chec.


Peste crema se pune un rand de biscuiti,

jeleul de piersici si se da la rece 15 minute pt a se intari

Peste jeleu se pune jumatatea cealalta de crema
Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece

Dupa o ora ,se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata dupa preferinte (eu am folosit glazura Adrianei, am folosit 15 lg zahar,5 lg cacao,100g frisca,120g apa,5g gelatina)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

pt ca imi place....

cec 1

15.03.2013, 17:35

va multumesc, andreea ma bucur sa vad ca iti place (fata mai mare mereu ma intreaba cand mai fac daca vede poza)

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si ricotta