Deliciu cu piersici

de cec in Prajituri, 3 Dec 2011 | 2053 vizualizari

 

Deoarece nu stiam ce titlu sa ii dau si fiind o inspiratie dupa deliciul Lissei, am ramas la aceasta denumire (si cred ca i se potriveste deoarece a fost intr-adevar fff delicioasa , a diparut imediat si inca se mai cerea)

 

INGREDIENTE

  • 125-150g g biscuiti,
  • 30g arahide,
  • 70g nuci
  • 100g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200g piersici maruntite,
  • 3 lg cu zahar,
  • 1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina

crema piersici: -

  • 10g gelatina 
  • 400 ml iaurt cu piersici
  • 3 linguri da zahar
  • 200 ml frisca

glazura

  • 15 lg zahar,
  • 5 lg cacao,
  • 100g frisca,
  • 120g apa,
  • 5g gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu piersici:

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna.

Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie


se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu zahar,1 lg zeama de lamaie si 5 g de gelatina hidratata in 2 lg de apa.

piersicile se pun in cratita pe foc cu zaharul si zeama de lamaie ,se lasa 1 minut sa fiarba si se pune gelatina ,se da deoparte ,se lasa la racit si ne ocupam de crema


se dizolva gelatina la foc moale in 2 linguri de apa

Se amesteca iaurtul cu 2-3 linguri de zahar si 3 linguri din aceasta compozitie se inglobeaza in gelatina si totul se adauga la cantitatea mare de iaurt, apoi se adauga 200ml de frisca batuta

se pune jumatate din crema in tavita de chec.




Peste crema se pune un rand de biscuiti,


jeleul de piersici si se da la rece 15 minute pt a se intari


Peste jeleu se pune jumatatea cealalta de crema

Deasupra se pune un rand de biscuiti si se da la rece


Dupa o ora ,se intoarce roll-ul pe un gratar si se imbraca in glazura de ciocolata dupa preferinte (eu am folosit glazura Adrianei, am folosit 15 lg zahar,5 lg cacao,100g frisca,120g apa,5g gelatina)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

andreea_angelo 1

23.11.2012, 22:29

pt ca imi place....

cec 1

15.03.2013, 17:35

va multumesc, andreea ma bucur sa vad ca iti place (fata mai mare mereu ma intreaba cand mai fac daca vede poza)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu piersici