Prajitura aromata de iaurt

de cristeena20 in Prajituri, 28 Mai 2014 | 6575 vizualizari

 

De mult timp nu am fost asa de incantata de gustul unei prajituri simple . Am facut-o pentru prima data si a iesit excelenta ..am pus-o pe lista favoritelor, credeti-ma!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 pahare de iaurt de piersici (la alegere)(cca 125 gr unul)
  • 4 cutii cu zahar
  • 4 cutii cu faina
  • 1 cutie cu ulei
  • praf de copt
  • coaja de portocale
  • Pentru frosting:
  • zahar praf ,
  • suc de lamaie si coaja de portocala zaharisita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata de iaurt:

- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul.


- Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam treptat uleiul si la final faina amestecata cu praf de copt. Punem si coaja de portocala razuita (eu am avut confiata cu zahar)


- Ungem forma rotunda cu gaura in mijloc cu unt si o pudram cu faina si turnam compozitia de prajitura in tava. Dam la cuptorul preincapzit in prealabil pentru cca 45 min la 180 grade. Se testeaza cu o scobitoare si cand iese curata e gata prajitura. se lasa sa se raceasca si se scoate pe o farfurie.


- Deasupra eu am facut un frosting din zahar pudra cu zeama de lamaie la care ma aduagat si coaja de portocala zaharizita (pentru a intensifica aroma prajiturii). Turnam deasupra si lasam sa se prelinga pe margini.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

_Alina_ 1

30.05.2014, 16:59

cristeena20 1

30.05.2014, 17:21

multumesc mult tuturor!!!!!

papabundetot 1

01.06.2014, 09:43

As face si eu dar cu iaurt simplu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)