Prajitura aromata de iaurt

de cristeena20 in Prajituri, 28 Mai 2014 | 9950 vizualizari

 

De mult timp nu am fost asa de incantata de gustul unei prajituri simple . Am facut-o pentru prima data si a iesit excelenta ..am pus-o pe lista favoritelor, credeti-ma!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 2 pahare de iaurt de piersici (la alegere)(cca 125 gr unul)
  • 4 cutii cu zahar
  • 4 cutii cu faina
  • 1 cutie cu ulei
  • praf de copt
  • coaja de portocale
  • Pentru frosting:
  • zahar praf ,
  • suc de lamaie si coaja de portocala zaharisita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura aromata de iaurt:

- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul. 

- Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma  si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam treptat uleiul si la final faina amestecata cu praf de copt. Punem si coaja de portocala razuita (eu am avut confiata cu zahar)

- Ungem forma rotunda cu gaura in mijloc cu unt si o pudram cu faina si turnam compozitia de prajitura in tava. Dam la cuptorul preincapzit in prealabil pentru cca 45 min  la 180 grade. Se testeaza cu o scobitoare si cand iese curata e gata prajitura. se lasa sa se raceasca si se scoate pe o farfurie. 

- Deasupra eu am facut un frosting din zahar pudra cu zeama de lamaie la care ma aduagat si coaja de portocala zaharizita (pentru a intensifica aroma prajiturii). Turnam deasupra si lasam sa se prelinga pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura aromata de iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

_Alina_ 1

30.05.2014, 16:59

cristeena20 1

30.05.2014, 17:21

multumesc mult tuturor!!!!!

papabundetot 1

01.06.2014, 09:43

As face si eu dar cu iaurt simplu...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu mousse de iaurt