Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
De mult timp nu am fost asa de incantata de gustul unei prajituri simple . Am facut-o pentru prima data si a iesit excelenta ..am pus-o pe lista favoritelor, credeti-ma!
- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul.
- Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam treptat uleiul si la final faina amestecata cu praf de copt. Punem si coaja de portocala razuita (eu am avut confiata cu zahar)
- Ungem forma rotunda cu gaura in mijloc cu unt si o pudram cu faina si turnam compozitia de prajitura in tava. Dam la cuptorul preincapzit in prealabil pentru cca 45 min la 180 grade. Se testeaza cu o scobitoare si cand iese curata e gata prajitura. se lasa sa se raceasca si se scoate pe o farfurie.
- Deasupra eu am facut un frosting din zahar pudra cu zeama de lamaie la care ma aduagat si coaja de portocala zaharizita (pentru a intensifica aroma prajiturii). Turnam deasupra si lasam sa se prelinga pe margini.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult