Deliciu sanatos, de vara, cu afine

de Bucataras in Retete diabetici, 5 Mai 2015 | 1496 vizualizari

 

Deserturile cu afine sunt delicioase. Cu o nota dulce-acra si extrem de aromate, m-am gandit sa le combin cu o crema pufoasa, de branza, si nu oricum, ci folosind o combinatie potrivita si sanatoasa, recomandata chiar si persoanelor cu diabet sau care sunt la dieta- Green Sugar.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 150 gr faina (integrala, pentru diabetici sau alba)
  • 1 ou
  • 10 lingurite indulcitor Green Sugar
  • 50 gr unt de cocos
  • 50 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema
  • 200 gr crema de branza light
  • 5 lingurite indulcitor Green Sugar
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 1 ou
  • 150 gr afine de cultura

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu sanatos, de vara, cu afine:

Pentru blat, oul se spumeaza, amestecandu-se cu Green sugar, dulce natural, la fel ca si cum l-am bate cu zahar. Se adauga untul de cocos topit si temperat, dupa care se adauga, alternativ, faina amestecata cu praful de copt si laptele, pana epuizam ingredientele. Blatul se toarna intr-o tava cu diametru de 23 de cm.


Pentru crema, oul se spumeaza cu Green sugar, se adauga sucul de lamaie. Separat, am spumat crema de branza si am adaugat oul batut.


Dupa ce am omogenizat compozitia, am adaugat afinele.


Crema obtinuta se toarna peste blat. Prajitura se coace aproximativ 35-50 minute, la foc mic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Deliciu sanatos, de vara, cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

robert_badica 1

05.05.2015, 20:49

Arata splendid!

Angelina_Elena 1

05.05.2015, 22:47

Sim0na 1

08.05.2015, 09:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra