Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

de simona72 in Retete diabetici, 26 Noi 2015 | 3596 vizualizari

 

A fost cu drag pentru mama mea. Si-a dorit o prajitura cu mere si aluat fraged si cum orice dorinte incerc sa le indeplinesc celor dragi, i-am facut rapid mamei aceasta prajitura. Si pentru ca ma gandesc si la sanatatea ei am folosit Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic. Multumim Green Sugar!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 g unt gras 82% rece
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 banana
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 vanilie Bourbon
  • 180 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere Golden
  • 4 linguri Green Sugar
  • 1 lingura scortisoara macinaat
  • 1+1 linguri griș
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf mic de sare
  • 3 linguri Green Sugar
  • 3 linguri zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea:

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, am pornit robotul pentru 1-2 minute, pana ne rezulta un aluat nisipos. Am adaugat restul ingredientelor: vanilia, ouale si banana, am pornit robotul si l-am lasat sa lucreze pana ne rezulta un aluat care se dezlipeste de pe peretii vasului. Punem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Trecem prin faina bila de aluat, o intindem putin cu sucitorul, transferam aluatul pe o hartie de copt si-l intindem direct pe hartie atat cat sunt dimensiunile tavii in care urmeaza sa facem prajitura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, presaram 1 lingura griș peste aluat, il uniformizam si dam tava cu aluat la frigider pana umplutura este gata.


Pentru umplutura: curatam merele de coaja, le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-o craticioara. Adaugam inlocuitorul de zahar, scortisoara, amestecam si lasam sa fiarba compozitia 5-7 minute. Lasam compozitia sa devina calda, adaugam frisul amestecam si o punem in tava peste aluat. Dam tava la cuptorul incins la 165 grade pentru 30 minute.


Pentru bezea: mixam albusurile cu un praf mic de sare, pentru 1-2 minute. Adaugam indulcitorul de zahar si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam zeama de lamaie, mixam pentru inca 2-3 minute, punem bezeaua intr-un pos, iar dupa ce prajitura a stat cele 30 minute la cuptor punem peste prajitura bezeaua. Mai dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute, pana bezeaua a capat o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca prajitura, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

26.11.2015, 21:16

Una din prajiturile ce imi place mult!

miki_a 1

27.11.2015, 13:53

Deosebita!!!!

mihaelar63 1

29.11.2015, 14:46

Buna si aromata , nu in ultimul rand sanatoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea