Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea

de simona72 in Retete diabetici, 26 Noi 2015 | 11460 vizualizari

 

A fost cu drag pentru mama mea. Si-a dorit o prajitura cu mere si aluat fraged si cum orice dorinte incerc sa le indeplinesc celor dragi, i-am facut rapid mamei aceasta prajitura. Si pentru ca ma gandesc si la sanatatea ei am folosit Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic. Multumim Green Sugar!!!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 120 g unt gras 82% rece
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 banana
  • 2 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 vanilie Bourbon
  • 180 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 1,5 kg mere Golden
  • 4 linguri Green Sugar
  • 1 lingura scortisoara macinaat
  • 1+1 linguri griș
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 1 praf mic de sare
  • 3 linguri Green Sugar
  • 3 linguri zeama de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea:

Pentru blat: am folosit robotul de bucatarie. Untul rece, l-am taiat cubulete si l-am pus in bolul robotului. Am adaugat inlocuitorul de zahar, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, am pornit robotul pentru 1-2 minute, pana ne rezulta un aluat nisipos. Am adaugat restul ingredientelor: vanilia, ouale si banana, am pornit robotul si l-am lasat sa lucreze pana ne rezulta un aluat care se dezlipeste de pe peretii vasului. Punem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Trecem prin faina bila de aluat, o intindem putin cu sucitorul, transferam aluatul pe o hartie de copt si-l intindem direct pe hartie atat cat sunt dimensiunile tavii in care urmeaza sa facem prajitura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, presaram 1 lingura griș peste aluat, il uniformizam si dam tava cu aluat la frigider pana umplutura este gata.

Pentru umplutura: curatam merele de coaja, le dam pe razatoarea cu gauri mari si le punem intr-o craticioara. Adaugam inlocuitorul de zahar, scortisoara, amestecam si lasam sa fiarba compozitia 5-7 minute. Lasam compozitia sa devina calda, adaugam frisul amestecam si o punem in tava peste aluat. Dam tava la cuptorul incins la 165 grade pentru 30 minute.

Pentru bezea: mixam albusurile cu un praf mic de sare, pentru 1-2 minute. Adaugam indulcitorul de zahar si continuam mixarea pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. La final adaugam zeama de lamaie, mixam pentru inca 2-3 minute, punem bezeaua intr-un pos, iar dupa ce prajitura a stat cele 30 minute la cuptor punem peste prajitura bezeaua. Mai dam prajitura la cuptor pentru inca 10 minute, pana bezeaua a capat o culoare aurie. Se lasa sa se raceasca prajitura, se portioneaza si se serveste. Sa va fie de folos!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu aluat fraged, mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea