Lemon Curd

de -Miti- in Retete diabetici, 30 Apr 2015 | 2026 vizualizari

 

Lemon curd este o crema de lamaie, cu un gust intens.
Pentru ca sunt in perioada in care am grija cat zahar consum, am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • sucul proaspat stors de la 2 lamai mari
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.


Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.


Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.


Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.


Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

01.05.2015, 12:27

Corinuta 1

01.05.2015, 12:31

Tare bun e!

Valclaudia 1

11.05.2015, 19:11

cred ca-i super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor cu scortisoara