Lemon Curd

de Adinuta san in Retete diabetici, 30 Apr 2015 | 2666 vizualizari

 

Lemon curd este o crema de lamaie, cu un gust intens.
Pentru ca sunt in perioada in care am grija cat zahar consum, am apelat la indulcitorul natural cu gust stabilizat Green Sugar si am folosit cinci linguri, cantitate care a fost perfecta pentru mine. Acest indulcitor nu are gustul amar specific steviei si are 0 calorii, deci nu a mai fost nevoie sa le numar. Am folosit cinci linguri de indulcitor, lemon curd-ul a fost acrisor cu un gust pronuntat de lamaie, exact asa cum imi place mie. Bineinteles ca se mai poate adauga indulcitor natural Green Sugar, daca il vreti mai dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 5 linguri indulcitor natural Green Sugar
  • sucul proaspat stors de la 2 lamai mari
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie rasa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon Curd:

Intr-un bol de inox, punem cele trei oua, indulcitorul natural Green Sugar si sucul de lamaie si amestecam cu un tel sau cu o spatula.


Punem bolul de inox deasupra unei craticioare in care fierbe apa (la bain-marie) si amestecam pana se ingroasa si capata consistenta smantanei. Va dura cam 10 minute.


Luam bolul deoparte si adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se incorporeaza si s-a topit. Acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi punem la frigider.


Se poate prepara cu cateva zile inainte de a fi folosit, ba chiar si cu o saptamana.


Se poate folosi la tarte, muffins, cupcakes sau diferite prajituri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

01.05.2015, 12:27

Corinuta 1

01.05.2015, 12:31

Tare bun e!

Valclaudia 1

11.05.2015, 19:11

cred ca-i super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Musaca de cartofi cu varza si carne
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosi la cuptor cu scortisoara