Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea

de katty in Prajituri, 23 Ian 2018 | 8508 vizualizari

 

Pentru ca adunasem iarasi destule albusuri in congelator, m-am gandit sa fac o prajitura. Si cum mi-a placut foarte mult prajitura de post cu gem de afine, m-am hotarat sa fa o combinatie, sa fie cu gem de afine, dar nu de post. Si a iesit ceva delicios.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 7 albusuri
    • 120 ge zahar
    • 5 linguri ulei
    • 4 linguri gem de afine
    • un praf de sare
    • 1 cana faina
    • 1 lingura cacao
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 mere
    • 1 lingura zeama de lamaie
    Bezea:
    • 5 albusuri
    • un praf de sare
    • 7 linguri zahar
    • 1 lingura zeama de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea:

Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani groase. Adaugam gemul de afine, uleiul, apoi cernem faina amestecata cu cacaua si praful de copt. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Curatam merele de coaja, scoatem cotoarele si le taiem cubulete. Stropim cubuletele de mere cu zeama de lamaie si  le presaram peste prajitura. Cu dosul unei linguri le impingem usor mai jos, apoi dam tava la cuptor pana se rumeneste usor deasupra si trece proba scobitorii.

Intre timp batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam cate putin zahar si mixam in continuare pana zaharul se topeste. La final adaugam zeama de lamaie. 

Scoatem tava si intindem bezeaua deasupra. Pornim doar partea de sus a cuptorului la 150 de grade C, pana bezeaua se usuca deasupra si capata o culoare usor maronie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si frisca