Amandine

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 8422 vizualizari

 

Cui nu-i place sa se trezeasca in fata c-o tava maaaaare de amandine?

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina+80 g cacao

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 3 pliculete ciocolata calda
  • esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata+100 ml frisca lichida
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.


Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.


Impartim compozitia in doua si coacem doua blaturi intr-o tava(35/25 cm) tapetata cu folie/hartie, de copt timp de 30 de min fiecare(testul scobitorii)


Intre timp facem siropul.Punem apa la fiert,adugam ciocolata calda si amestecam bine.(daca vreti mai dulce adaugati zahar,mie mi s-a parut suficient de dulce)


Lasam la racit iar la final adaugam romul.


Mixam ciocolata topita si racita pana se deschide la culoare.Separat mixam untul ,adaugam treptat din ciocolata,cacaua si rom dupa gust.Impartim crema in 3 parti egale.


Taiem blaturile racite in 2.


Insiropam primul blat,adaugam 1/3 din crema,iar blat insiropat si tot asa pana terminam.Dam la rece pentru minim 2-3 ore.


Portionam amandinele si le decoram cu glazura de ciocolata si frisca sau crema(eu am uitat sa opresc) iar apoi le savuram cu pofta!

 

TIPS-URI

1

Eu am facut portie dubla de amandine  pentru ca imi plac mai inalte dar puteti sa reduceti cantitatile ingredientelor la jumatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lavinia 1

01.12.2012, 22:34

multumesc

elucubratiiculinare 1

02.12.2012, 09:17

cele mai bune prajiturele

Lavinia 1

02.12.2012, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu legume
  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

  • 25

    V

  • 26

    S

RETETA RECOMANDATA
Amandine