Amandine

de Lavinia in Prajituri, 1 Dec 2012 | 12720 vizualizari

 

Cui nu-i place sa se trezeasca in fata c-o tava maaaaare de amandine?

 

INGREDIENTE

Blaturi:

  • 12 oua
  • 400 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 6 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 300 g faina+80 g cacao

Sirop:

  • 600 ml apa
  • 3 pliculete ciocolata calda
  • esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata+100 ml frisca lichida
  • 200 g unt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de rom

Glazura:

  • 150 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Amandine:

Prima data topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu frisca si o punem la rece.

Pentru blaturile de amandine mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul,galbenusurile,uleiul,apa si cacaua amestecata cu faina si praful de copt cernute.

Impartim compozitia in doua si coacem doua  blaturi intr-o tava(35/25 cm) tapetata cu folie/hartie, de copt timp de 30 de min fiecare(testul scobitorii)

Intre timp facem siropul.Punem apa la fiert,adugam ciocolata calda si amestecam bine.(daca vreti mai dulce adaugati zahar,mie mi s-a parut suficient de dulce)

Lasam la racit iar la final adaugam romul.

Mixam ciocolata topita si racita pana se deschide la culoare.Separat mixam untul ,adaugam treptat din ciocolata,cacaua si rom dupa gust.Impartim crema in 3 parti egale.

Taiem blaturile racite in 2.

Insiropam primul blat,adaugam 1/3 din crema,iar blat insiropat si tot asa pana terminam.Dam la rece pentru minim 2-3 ore.

Portionam amandinele si le decoram cu glazura de ciocolata si frisca sau crema(eu am uitat sa opresc) iar apoi le savuram cu pofta!

TIPS-URI

1

Eu am facut portie dubla de amandine  pentru ca imi plac mai inalte dar puteti sa reduceti cantitatile ingredientelor la jumatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (24)

Lavinia 1

01.12.2012, 22:34

multumesc

elucubratiiculinare 1

02.12.2012, 09:17

cele mai bune prajiturele

Lavinia 1

02.12.2012, 10:44

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Amandine(mini)