Madlene

de ianculubita in Prajituri, 12 Ian 2014 | 5662 vizualizari

 

Aceste prajiturele in forma de scoica sunt cunoscute in Franta de la inceputul sec.xviii-lea iar numele lor se presupune ca ar fi de la Madeleine Paulmiere care a fost patiserul-sef al Regelui Poloniei si Duce de Lorena de unde provin aceste prajiturele.
Pentru ca este Duminica va recomand aceste :bijuterii" spre rasfatul copiilor dar si al nostru.

 

INGREDIENTE

  • Madlene1
  • 125g unt
  • 125g faina
  • 1lingura rasa de amidon
  • 4oua
  • 125g zahar
  • 1lingura apa de flori de portocal
  • Madlene2
  • 1lingura cacao
  • 25g alune sau migdale taiate marunt
  • Madlene3
  • fructe confiate taiate marunt
  • coji de citrice confiate taiate marunt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Madlene:

Punem ouale intr-un castron si le batem usor cu un praf de sare,zahar,apa de portocal sau vanilie daca nu aveti,apoi transferam castronul pe bain-marie si batem bine pana ce se ingroasa,se deschide la culoare si-si tripleaza volumul;


dam castronul deoparte,incorporam faina cu amidonul iar cand s-a amestecat aproape complet,turnam untul topit si racit;


impartim acest aluat in trei boluri:


Primul bol reprezinta Madlene1


In al doilea bol incorporam cacao si migdalele


In al treilea bol incorporam fructele si coaja de citrice taiate marunt


Umplem formele cu aceste compozitii,le tinem la cuptor10-15min,le scoatem apoi si le servim pudrate cu zahar.

 

TIPS-URI

1

pentru cine nu are apa de flori de portocal,poate inlocui cu esenta de vanilie sau de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Madlene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

12.01.2014, 19:34

mena29 1

13.01.2014, 00:01

Vreau si eu cate una din fiecare pentru dimineata la

ianculubita 1

13.01.2014, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

RETETA RECOMANDATA
Madlene