Desert banana bread cu alune si ciocolata

de oanapl in Prajituri, 12 Apr 2021 | 2549 vizualizari

 

Deoarece aveam niște banane foarte coapte, m-am gândit că ar fi păcat să le aruncăm și-am pregătit un desert rapid și delicios.
A fost suficient de dulce cu doar 30g zahăr brut și 100g ciocolată amăruie. Dacă voi preferați deserturile mai dulci, mai puteți adăuga zahăr.

 

INGREDIENTE

  • 150 g făină
  • 30 g zahăr brut
  • 1 lgt praf de copt
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1/2 lgt sare
  • 2 banane coapte
  • 150 g iaurt grecesc (la temperatura camerei)
  • 60 g unt topit
  • 1 ou
  • esență de vanilie
  • 50 g nuci alune de pădure tocate
  • 100 g picături ciocolată amăruie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert banana bread cu alune si ciocolata:

Amesteci într-un bol: făina, zahărul măcinat, sare, praf de copt și bicarbonat.

În alt bol amesteci: banana pasată, iaurtul (la temperatura camerei), oul bătut usor, untul topit și răcorit și esența de vanilie.

Torni ingredientele solide peste amestecul lichid și omogenizezi, apoi adaugi alunele tocate și picăturile de ciocolată și omogenizezi bine compoziția și o torni în tava tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt pe margini.
Presari deasupra câteva picături de ciocolată și bucățele de alune.Coci în cuptorul preîncălzit la 180 C pentru 55-60 minute.
Când este gata, o scoți și o lași să se răcească pe un grătar.O feliezi rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert banana bread cu alune si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu banane și nucă - rețetă de post