Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure

de madi_marin in Dulciuri, 24 Ian 2021 | 1760 vizualizari

 

Aluat delicios cu unt, crema fina de branza si fructe de padure aromate! Un deliciu! Aluatul poate fi folosit la preparate dulci sau sarate. Inspiratie : ,,Savori Urbane,,.

 

INGREDIENTE

  • 375 g faina 000
  • 9 g drojdie proaspata
  • 225 ml apa calda
  • 30 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 3 g sare
  • coaja rasa de portocala
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • 1 pliculet zahar cu aroma de rom

In plus:

  • 100 g unt moale la temperatura camerei
  • 50 g faina

Umplutura:

  • 3 linguri braza dulce
  • zahar dupa gust
  • 1 ou
  • 3 linguri rase de gris
  • 1 pliculet zahar Bourbon
  • fructe de padure congelate

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure:

Punem in vasul robotului de bucatarie faina cernuta de doua ori, drojdia dizolvata in apa calda, zaharul, uleiul, sarea si aromele si framantam cu carligul special timp de 5 minute .

Aluatul obtinut il strangem intr-o bila si il lasam in acelasi vas, acoperit cu folie alimentara, la crescut, cam 1 ora.

Untul moale se freaca cu faina pana se obtine o crema, pe care o impartim in 3 .

Dupa ce aluatul a crescut , se intinde pe blatul de lucru presarat cu faina.

Se intinde o parte din crema de unt cu faina deasupra, apoi se impatureste in 3 pe lungime, apoi iar in 3 pe latime, pana obtinem un pachetel .

Se lasa la odihnit 5 minute.

Se intinde a doua oara aluatul, se unge iar cu crema de unt si faina, apoi se impatureste ca si prima data si se lasa la odinit 10 minute .

Dupa cea de-a treia  si ultima ungere si impaturire ,se lasa aluatul la odihnit 20 de minute.

Am impartit aluatul in 8 bile de cate 100 g fiecare .

Am intins fiecare bila si am presat-o in mijloc cu un fund de pahar trecut prin faina.

Se amesteca ingredientele pentru crema de branza, mai putin fructele pe care le vom presara deasupra .

Punem crema in fiecare caus format cu paharul, punem deasupra fructele congelate, apoi ungem marginile cu galbenusul amestecat cu lapte si presaram zahar .

Pregatim toate barcutele si le coacem la 190 grade, caldura sus/jos fara ventilatie, timp de 20 de minute.

Sunt foarte bune si calde si reci .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert barcute foietate cu branza si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Gherca Daniela 1

25.01.2021, 20:45

madi_marin 1

25.01.2021, 21:06

Multumesc pentru aprecieri! Ma bucur ca va plac! :">

Ancutsa 1

26.01.2021, 10:34

Arata delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu branza de vaci