Desert batoane cu miere

de Camelya in Dulciuri, 2 Iun 2017 | 435 vizualizari

 

De mult timp mi-am propus sa incerc o reteta de batoane. Dupa mai multe cautari pe internet, m-am oprit la casuta Violetei (Caietul cu retete). Am gasit o reteta de batoane cu mac. Am renunat la mac si am pregatit batoane cu miere. Au iesit foarte delicioase si pufoase!
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 jumate de lingurita de sare
  • 250 ml apa calduta
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar
  • Pentru uns:
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane cu miere:

Intr-un bol, punem faina, zaharul, sarea, drojdia, apa si uleiul. Framantam pana obtinem un aluat omogen. Acoperim vasul cu un prosopel, si lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.


Dupa ce aluatul s-a dublat, il scoatem pe masa de lucru. Impartim aluatul in 8 bucati. Intindem aluatul intr-un dreptunghi. Incepem sa rulam strans fiecare dreptunghi pe lungime.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam la dospit pentru aproximativ 30 de minute intr-un loc caldut.


Intre timp pregatim compozitia pentru uns. Intr-un bol, punem faina si apa. Le amestecam pana cu o furculita. Ungem batoanele cu acest amestec.


Introducem tava in cuptorul preincalzit, la 200 grade C, si le coacem pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand sunt frumos rumenite. Le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei, iar apoi le ungem cu miere. Sunt delicioase!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane cu miere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Gherca Daniela 1

05.06.2017, 09:25

Camelya 1

05.06.2017, 11:49

Multumesc!

noiinbucatarie 1

13.06.2017, 15:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura coapta la aburi