Desert batoane Nuga cu ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Apr 2018 | 2482 vizualizari

 

,,Bunatati de Paste,,

 

INGREDIENTE

  • Tava 25/35 cm:
  • 4 albușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase de făină
  • 125 g rahat tăiat cubulețe
  • 125 g nucă măcinată mai mare
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • In plus:
  • napolitane cu lămâie
  • 100 - 150 g ciocolată cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane Nuga cu ciocolata:

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea.

 Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

 Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Coacem 20 de minute la 180 grade C, apoi scoatem la răcit.

 Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

 Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

 Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane Nuga cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit Duo