Desert bezele

de katty in Dulciuri, 27 Iun 2020 | 2421 vizualizari

 

In sfarsit am spart si eu gheata si m-am incumetat sa fac bezele. Au iesit minunate si deja ma gandesc la urmatoarea serie.

 

INGREDIENTE

  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar cu granulatie mica
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bezele:

Mixam albusurile cu un praf de sare spuma tare, apoi  adaugam cate o lingura de zahar, mixand intruna pana se adauga tot zaharul si bezeaua devine ferma. Adaugam  zeama de lamaie, omogenizam, apoi, cu ajutorul unui pos punem gramajoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Incalzim cuptorul la 150 de grade C, apoi  reducem focul la 110  grade C, in momentul cand introducem tava.

Lasam bezelele la cuptor aproximativ 1 ora, 1 ora  si 10 minute, apoi oprim focul si le lasam acolo pana se racesc. Desprindem bezelele cu atentie de pe hartia de copt.

TIPS-URI

1

folositi albusuri proaspete la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bezele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe pufoase cu cacao și ciocolată albă -  Rețeta perfectă pentru un desert delicios

ieri la 10:35

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1149 puncte

oanapl

1031 puncte

mirela0911

1000 puncte

Ela68

1000 puncte

Retete_gustoase

450 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi si crema de vanilie