Ratuste cu crema de vanilie

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Ian 2011 | 2434 vizualizari

 

Cum noi am mancat eclere cu cafea, trebuia sa fac si pentru Dragos ceva dulce.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 60 g zahar
  • 20 g amidon
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ratuste cu crema de vanilie:

Aluatul l-am pregatit la fel ca pentru eclere, si anume:


Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.


Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.


Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.


Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.


Punem aluatul intr-un posh si spritam moate micte, pe tava tapetata cu hartie. Am incercat sa le fac cat mai tuguiate, ca sa semene cat mai mult cu o ratusca.


Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.


Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.


Lasam cojile la racit pe un gratar.


Crema:


Amestecam galbenusurile cu amidonul si 4 linguri de lapte.


Restul de lapte il punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a incalzit adaugam galbenusurile cu amidonul. Amestecam incontinuu pana se ingroasa ca o budinca.


Dam de pe foc, adaugam esenta de vanilie si lasam sa se racesca. Amestecam din cand in cand, sa nu faca crusta deasupra.


batem frisca bine si adaugam budinca de vanilie. Mixam pana se omogenizeaza.


Punem crema in posh si umplem ratustele iar apoi pudram cu zahar.


Sunt atat de bune incat am "atacat" si noi cateva ratuste :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ratuste cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

La Ancuta 1

24.01.2011, 16:42

Lilik . Dragos papa doar dulciuri facute in casa, dar nu e mofturos nici la fructe

lilik 1

24.01.2011, 16:57

si eu tot facute in casa ii dau k zic na macar sa nu pape porcarii din comert dar ea nimic...gusta si gata...se duce i-a un fruct si e mai multumita

La Ancuta 1

24.01.2011, 18:00

Ionela asta e foarte bine. De obicei copii prefera dulciurile.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Amandina"