Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

de Catalina L in Dulciuri, 17 Sep 2020 | 2181 vizualizari

 

O reteta originala de biscuiti  sanatosi parfumati cu flori de levantica uscata. Chiar buni ! Puneti mai mult zahar (sau indulcitor ca mine) daca ii doriti bine dulci. Faina de alac contine mai multe proteine decat faina obisnuita, insa aportul caloric pe care il are este semnificativ mai mic decat cel al fainii albe, din grau.   https://www.blogulluicatalina.com/2020/09/biscuiti-din-faina-de-alac-parfumati-cu.html

 

INGREDIENTE

  • 250 gr de faina de alac integrala
  • 100 gr de unt
  • 60 ml d'eau
  • 65 gr de indulcitor natural erithritol sau 80-100 gr de zahar
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • 1 lingurita rasa flori de levantica uscata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda:

Amestecati indulcitorul/zaharul cu levantica uscata. Puneti la topit untul impreuna cu apa la microunde timp de 30 de secunde. Amestecati faina cu praful de copt. Adaugati indulcitorul cu levantica. Incorporati untul topit cu apa. Amestecati si formati o bula de aluat. Fainati un pic planul de lucru si-ntindeti aluatul cu un sucitor . Faceti o foaie de 2-3 mm de grosime. Cu un pahar sau o forma  decupati biscuitii si puneti-i pe o placa acoperita cu hartie de copt.
Decorati-i cu un tampon daca doriti. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 12-15 minute sau pana cand s-au rumenit usor pe margini.
Scoateti din cuptor, sunt fragezi asteptati un pic si puneti-i la racit pe un grill. Cand sunt raciti complet ii puteti conserva intr-o cutie metalica. Buni si sanatosi. Levantica se simte cand sunt calzi, foarte usor odata raciti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

20.09.2020, 09:33

buni, buni!

oanapl 1

28.09.2020, 14:48

Ce biscuiți buni ai pregătit!

Rocsi 1

28.09.2020, 19:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu vin, ciocolata si visine