Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei

de Constelatialeu in Prajituri, 13 Dec 2021 | 6974 vizualizari

 

Stiti momentul ala cand cauti ceva ce-ti trebuie si nu gasesti , dar gasesti altceva , acel altceva pe care l-ai cautat alta data si nu l-ai gasit...:))))))))))))))))))))))))) E ca-n filmele cu tolomaci.....asa si eu .....dar pana la urma nu mi-a parut rau, mi-a parut bine, ca am gasit forma cu care se fac acesti biscuiti spritati si uite asa m-am apucat sa-i fac....de proba....

 

INGREDIENTE

  • 200 g untura
  • 200 g zahar tos
  • 2 oua mari
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 600 g faina
  • zahar pudra ppentru pudrat
Portii: 80
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei:

Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la final am adaugat faina in reprize, cate 200 g. Am framantat un aluat de consistenta unei plasteline mai moi. Am fixat masina de tocat de masa, am atasat forma de facut biscuiti si am inceput sa formez biscuitii, exista 4 forme de biscuiti, eu m-am jucat cu doua dintre ele, la final am facut din fiecare, iar aluatul care nu a mai iesit din masina l-am format cu mana si cu ajutorul unei furculite i-am dat forma de biscuite. Am asezat biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt, am bagat tava in cuptorul preincalzit la 180 grade, cand au inceput sa se rumeneasca pe margini am scos tava din cuptor. Am asezat biscuitii pe platou si i-am pudrat cu zahar pudra. data viitoare o sa-i fac si cu nuca. Deliciosi, m-au dus departe-n copilarie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

dantes 1

14.12.2021, 11:42

Buni!

Panacris 1

19.12.2021, 16:35

Tare buni! Pregăteam cu mama ca să-i trimitem fratelui în armată El nu mânca, dar îi dădea la schimb pentru zile libere , adică permis de voie!

Madalyna 1

14.01.2022, 06:45

Dacă nu am untura,pot sa pun unt?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rotite NuSi