Desert blat de tort perfect

de Patricia Iordache in Dulciuri, 25 Iul 2013 | 501359 vizualizari

 

Probabil multe/multi dintre voi stiti sa faceti un blat de tort. Sunt convinsa ca fiecare are o reteta de blat care i se pare usor de facut, rapida si "sigura". Eu am incercat mai multe tipuri de blat pentru tort insa, aceasta reteta este din punctul meu de vedere PERFECTA! Iese un blat pufos, nu este nevoie de praf de copt si nu se "prabuseste" dupa ce il scoti din cuptor. De aceea m-am gandit sa va povestesc despre ce este vorba.

 

INGREDIENTE


  • 5 oua
  • 5 linguri apa rece
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 10 linguri faina
  • putina sare
  • putin unt pentru uns forma
  • hartie de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert blat de tort perfect:

Este foarte important ca prima data sa ne pregatim toate ingredientele masurate si forma in care vom coace blatul.


Prima data decupam hartia de copt pentru a tapeta forma. Veti vedea in imagini cum trebuie sa arate forma tapetata cu hartie de copt.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile le presaram cu un praf de sare si incepem sa le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si mixam aproximativ 5-7 minute pana obtinem o bezea care nu curge atunci cand intoarcem castronul.


Se adauga galbenusurile, toate o data, adaugam si apa si amestecam usor.


Pornim cuptorul la 180 grade astfel incat pana terminam de facut blatul, acesta sa fie incins.


Cernem faina (si cacao - daca vrem un blat negru). Adaugam treptat toata faina (cacao) si amestecam usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se incorporeaza perfect.


Turnam compozitia in forma tapetata cu hartie de copt, scuturam usor forma astfel incat aluatul sa se "aseze" si punem la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute pana ce trece testul scobitorii.


Primele 15 minute nu deschidem usa cuptorului ca sa nu oprim blatul din crescut.


Il scoatem din forma, il asezam pe un gratar si il lasam sa se raceasca pana a doua zi.


A doua zi il taiem in 3 parti egale si il umplem cu diferite creme.



 

TIPS-URI

1

Se obtine un blat cu diamentrul de 22 cm si 4-5 cm inaltime

2

Daca vrem sa iasa blat de cacao punem 8 linguri de faina si 2 linguri de cacao

3

Nu este nevoie de praf de copt, blatul va creste de la albusurile batute bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert blat de tort perfect" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (94)

deeyta 1

16.05.2014, 21:27

buna!am incercat si eu reteta si mi-a iesit perfect pana s-a copt blatul si l-am scos din cuptor,iar la 5 min.dupa mi s-a lasat f.urat .Trebuia sa-l las cumva sa se raceasca in cuptor k eu l-am scos direct dupa coacere si era cam frig in bucatarie k era deschis geamul...oare asta sa fie cauza?....ai putea sa ma lamuresti si p mn ,te rog,pt .ca vreau sa mai incerc o data si nu vreau sa repet greseala.multumesc

Aletta 1

02.07.2015, 21:40

O sa il incerc

dantes 1

19.08.2016, 07:34

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Blat de tort