Lapte de pasare

de nadina73 in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 9049 vizualizari

 

in copilarie mama ne facea foarte des si o tot intrebam cum il face si ea ne zicea ca prinde pasarile de pe geam si le mulge........si bineinteles ca noi fiind foarte mici o credeam,iar acuma la fel am facut si eu cu piticii mei ..........le-am zis ca ma prins doi pescarusi

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 3 vanilii
  • 2 linguri de amidon
  • 1 lingurita de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se amesteca vaniliile cu laptele si se pune la fiert


Galbenusurile se separa de albusuri


Albusurile se bat spuma,apoi cu 1 lingura se ia din albusurile batute si se pun in laptele fierbinte, se lasa 2 minute, se intorc de pe o parte pe alta apoi (se umfla putin cresc ,apoi scad )se scot si ajutorul unei palete si se pun in boluri sau cupe mai adanci


In laptele in care au fiert albusurile se pun galbenusurile amestecate cu zaharul si amidonul si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase ,se lasa sa fiarba pana se ingroasa (se face foarte repede ,aveti grija sa nu se prinda)


Se ia putin din sosul rezultat si se amesteca ca cacao .Sosul(va fi ca o budinca mai subtire)se pune peste albusurile batute iar deasupra se orneaza cu ciocolata


Se pun bolurile la rece 2 ore


Un desert usor de preparat si foarte gustos,atat pentru cei mici cat si pentru cei mari

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc medioto ceva trebuia sa mint...........nu e frumos ,dar uneori si minciune e vorba,daca au crezut

nadina73 1

01.06.2010, 17:08

multumesc buni esti tare ,poate mai buna ca tine buni?

MOKUSKA 1

19.05.2014, 12:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide