Desert branzoici

de cristeena20 in Dulciuri, 31 Mai 2020 | 655 vizualizari

 

Nu sunt mare specialista in a face aluaturi -dar de data asta am reusit sa fac niste minunatii de branzoici. Ce amintiri mi-au adus-ca la mama si bunica acasa. Las aici reteta folosita.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 plic drojdie
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • 1 ou +un galbenus
  • 100 gr unt topit
  • 100 gr zahar
  • Umplutura: 
  • 500 gr branza de vaci 
  • 2 galbenusuri 
  • vanilie 
  • zahar dupa gust 
  • coaja de lamaie 
  • stafide (daca va place) 
  • 1 ou pentru uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert branzoici:

Pregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie.


Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin.


Pornim robotul pentru framantat si adaugam la faina ouale, laptele cu drojdia si la final untul topit -treptat.


Framantam bine, pana aluatul devine elastic si se desprinde de pe peretii vasului.


Il adunam intr-o bila si il pudram cu putina faina. Lasam in vas acoperit sa dospeasca cca 1 ora.


Cand a crescut si e gata de modelat, il scoatem pe masa de lucru si intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie destul de subtire. Foaia se taie in patrate si umplem fiecare patrat cu umplutura de branza-fiti generosi :)


Asezam in tava pregatita cu hartie de copt branzoicile, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul incins in prealabil -180ºC, pt 25-30 minute.


Cand le scoatem, le lasam sa se raceasca putin, apoi le pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert branzoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Adi 1

01.06.2020, 16:54

Bune!

Rocsi 1

01.06.2020, 21:27

Sunt minunateee! Noua ne plac la nebunie!

dantes 1

07.06.2020, 09:02

Bune!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gutui coapte