Desert briose cu afine

de BakeUpArtist in Dulciuri, 21 Sep 2017 | 1344 vizualizari

 

Ador afinele, asa ca am facut 2 tavi maaari! Usor de facut, colorate si aromate. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g afine
  • 100 ml apă
  • 200 g zahăr
  • 50 ml suc de portocală
  • 2 lingurițe coajă de portocală
  • 3 ouă
  • 350 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 100 ml chefir
  • 1 linguriță vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu afine:

Am pus afinele cu apa pe foc mic, am adăugat 50 de grame de zahăr și am gătit la foc mic, pentru 8-9 minute, zdrobind afinele. Am adăugat sucul de portocală și coaja, și am mai lăsat pe foc 2-3 minute.


Am strecurat apăsând cu o lingură, astfel încât să colectez tot piureul. Am lăsat la răcit.


Separat, am mixat ouăle cu restul de zahăr până și-au triplat volumul. Am adăugat chefirul și vanilia și am mai mixat 2 minute, după care am pus piureul de afine. Apoi am început să îngroș compoziția cu făina amestecată în prealabil cu praful de copt, și cernută.


Am umplut 2/3 din formele de brioșe și am pus 2-3 afine crude. Le-am copt pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu, până s-au rumenit puțin.



Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

dantes 1

23.09.2017, 07:58

Bune!

miki_a 1

24.09.2017, 09:07

oanapl 1

13.11.2017, 22:03

Ce faine sunt!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tort Tiramisu
  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulori cu șuncă, cașcaval și baby spanac

ieri la 21:37

Briose cu ton si masline

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta

de RODIMUR 7

ieri la 09:27

RETETA RECOMANDATA
Foi cu nuca caramelizate