Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni

de Ancutsa in Prajituri, 7 Mai 2017 | 1896 vizualizari

 

Pentru ca ador briosele (mi se par mie mai copilaroase, vesele si dragalase), am pregatit unele cu pandispan pufos, umplute cu ciocolata si decorate cu alune rumenite si spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 150 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • Pentru decor:
  • alune nesarate
  • cateva capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni:

 

 Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare.

 Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus, astfel incat sa obtinem un aluat moale, pufos si aerat.

 Se toarna compozitia intr-o tava de briose (in care ati pus hartiute de copt) sau forma de silicon pe care o asezati in alta tava, ca s-o puteti manipula usor. Daca folositi o tava pentru briose, va ies mai multe briose, daca folositi o forma de silicon cu model de flori cum am avut eu, obtineti mai putine briose, fiind mai mari.

In fiecare briosa, se indeasa cate o bucatica de ciocolata neagra (sau cu lapte, daca va place mai mult). Se decoreaza cu alune nesarate, maruntite cu cutitul. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.

In functie de forma folosita si de cum le-ati umplut, obtineti cam 12 sau 14 briose.

 Briosele se orneaza cu spuma de capsuni. Mie mi s-au parut foarte gustoase cu alunele acelea care s-au rumenit la cuptor si cu ciocolata dinauntru care s-a topit si curge cand muscati din briosa. Nu mai aveti nevoie de crema. Nu sunt nici gretoase, asa ca sunt mai usoare.

 Pofta Buna!

  

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/briose-cu-ciocolata-si-spuma-de-capsuni.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ancutsa 1

08.05.2017, 10:44

Mirela, domnule Dante, ma bucur ca v-au placut!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:02

Si eu sunt o fana a brioselor!

Ancutsa 1

09.05.2017, 23:04

Rocsi, draga,

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gris ( de post )