Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni

de ancutsa in Prajituri, 7 Mai 2017 | 258 vizualizari

 

Pentru ca ador briosele (mi se par mie mai copilaroase, vesele si dragalase), am pregatit unele cu pandispan pufos, umplute cu ciocolata si decorate cu alune rumenite si spuma de capsuni.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 150 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • un plic praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 1 tableta ciocolata neagra
  • Pentru decor:
  • alune nesarate
  • cateva capsuni
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni:


Pentru spuma de capsuni, se fierb la foc mic, cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la blender. Se da spuma la frigider, pana la utilizare.


Se bat cu mixerul, albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul, apoi galbenusurile si uleiul, amestecand cu mixerul. Apoi se adauga si faina si praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus, astfel incat sa obtinem un aluat moale, pufos si aerat.


Se toarna compozitia intr-o tava de briose (in care ati pus hartiute de copt) sau forma de silicon pe care o asezati in alta tava, ca s-o puteti manipula usor. Daca folositi o tava pentru briose, va ies mai multe briose, daca folositi o forma de silicon cu model de flori cum am avut eu, obtineti mai putine briose, fiind mai mari.


In fiecare briosa, se indeasa cate o bucatica de ciocolata neagra (sau cu lapte, daca va place mai mult). Se decoreaza cu alune nesarate, maruntite cu cutitul. Se da tava la cuptor, la foc potrivit, 20-25 de minute sau pana se fac aurii. Cand sunt gata, se lasa la racit.


In functie de forma folosita si de cum le-ati umplut, obtineti cam 12 sau 14 briose.


Briosele se orneaza cu spuma de capsuni. Mie mi s-au parut foarte gustoase cu alunele acelea care s-au rumenit la cuptor si cu ciocolata dinauntru care s-a topit si curge cand muscati din briosa. Nu mai aveti nevoie de crema. Nu sunt nici gretoase, asa ca sunt mai usoare.


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/05/briose-cu-ciocolata-si-spuma-de-capsuni.html

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si spuma de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

ancutsa 1

08.05.2017, 10:44

Mirela, domnule Dante, ma bucur ca v-au placut!

Rocsi 1

08.05.2017, 21:02

Si eu sunt o fana a brioselor!

ancutsa 1

09.05.2017, 23:04

Rocsi, draga,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert tarta cu mere si iaurt
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac