Desert briose cu fructe de padure si ciocolata alba

de Dana_Retetegg in Prajituri, 21 Noi 2018 | 2850 vizualizari

 

Desertul delicios si aromat, ideal in sezonul rece

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 150 ml lapte
  • 50 ml ulei (unt topit)
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 zahar vanilat
  • 1/2 lingurita esenta lamaie
  • 1/2 lingurita coaja de lime si lamaie
  • 100 g ciocolata alba
  • 100-200 g fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu fructe de padure si ciocolata alba:

Intr-un bol se mixeaza 2-3 minute ouale pana devin spumoase. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza inca 3-4 minute pana se topeste complet.

  Se pun laptele si uleiul, apoi esenta, coaja de citrice si praful de sare. Se mixeaza inca 2 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine. Pentru ca sunt mai lenesa, eu folosesc hartiute pt briose, pe care le asez in forma fara sa fie nevoie sa o tapetez.

  Formele de briose se umplu cu aluat pana la jumatate, apoi se pun fructele de padure si ciocolata.   

Se pun in cuptorul preincalzit la 200 grade C si se coc timp de 25 min la 180 grade C. Eu le asez intotdeauna pe nivelul din mijloc al cuptorului, pentru a se coace uniform.

  Cand sunt gata, se scot foarte usor cu ajutorul hartiutelor din tava, se lasa 5 min sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar sau se pot glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu fructe de padure si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata