Prajitura cu nes

de BuniMaria in Prajituri, 25 Mai 2010 | 8572 vizualizari

 

E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua       
  • 2 cani de zahar      
  • 1 cana nuci macinate      
  • 1/4 cana nuci pisate       
  • 1 lingura de faina        
  • 1 pachet de unt        
  • 6 lingurite nes      
  • coaja de lamaie        
  • esenta de rom      
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nes:

Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .


Crema:Se pun cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca crema se lasa la racit.


Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.

 

TIPS-URI

1

tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nes" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Teo 1

26.05.2010, 22:43

BuniMaria,si pe aceasta o iau de buna, pt .ca imi plac prajiturile cu ness !

liana_geicu 1

26.05.2010, 23:28

Prajitura asta imi incanta papilele gustative, la cum arata cred ca este foarte buna!

Zamfira 1

25.08.2012, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pere