Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
E delicioasa ,fiind preferata copiilor mei.
Se pregateste intai foaia:se separa albusurile de galbenusuri,se bat spuma albusurile,se adauga treptat o cana de zahar,o cana de nuci macinate,o lingura de faina,coaja de lamaie, esenta de rom,incorporandu-se bine ingredientele.Compozitia se pune intr-o tava mare ,unsa si tapetata,si se coace la foc mediu 20 -25 de minute.Se desprinde foaia de pe tava cat e fierbinte ,se taie in2sau 3 bucati.Atentie!daca nu actionezi rapid,se intareste si n-o mai poti scoate din tava .
Crema:Se pun cele 6 galbenusuri cu o cana de zahar intr-un vas ,se fierbe pe aburi mestecandu-se mereu pana se ingroasa,se adauga untul,si 6 lingurite de nes.se freaca crema se lasa la racit.
Se pune crema intre foi si deasupra,peste care se presara nuca pisata . se taie a doua zi.
1
tava se poate tapeta cu hartie de copt sauunsa si tapetata cu faina
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult