Prajitura Snickers

de Julie in Prajituri, 30 Dec 2011 | 9524 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 albusuri,
  • 100 g zahar,
  • 200 g nuci macinate,
  • esenta de vanilie,
  • 6 linguri faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 2 linguri cacao.
  • Crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 14 linguri zahar,
  • 200 g nuci maruntite,
  • 200 g unt,
  • esenta de vanilie.
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat:


Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana cand se obtine o bezea tare. Se adauga esenta, nucile si faina amestecata cu praf de copt si cacao. Se amesteca usor. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp se 20-25 minute. Blatul se lasa sa se raceasca si se taie in doua. Se obtin doua foi cu dimensiuni de 30 x 17 cm (dimensiuni tava 30 x 35cm).


Crema:


Intr-un vas se caramelizeaza 7 linguri cu zahar, se trage vasul deoparte si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste, se adauga nucile si apoi galbenusurile frecate cu restul cantitatii de zahar. Se pune crema din nou pe foc si se lasa sa fiarba 5 - 6 minute pana ce se ingroasa.


Asamblarea:


Peste prima foaie se intinde jumatate din crema, se aseaza cea de-a doua foaie si restul cantitatii de crema. Se da prajitura la rece pana cand crema se intareste putin, apoi se toarna ciocolata topita. Se da din nou la rece. Se taie dupa preferinta, in patrate sau dreptunghiuri, abia dupa ce este bine racita.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 10:10

am facut si eu reteta si este foarte buna

ionela2682 1

03.12.2012, 16:02

Bya Ralu 1

03.12.2012, 19:17

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu crema de branza si fineti

de GeorgiG 5

ieri la 15:31

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

pe 22.07 la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

pe 22.07 la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

pe 22.07 la 20:49

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolată şi budinca de vanile