Prajitura cu castane si nuci

de anuta in Prajituri, 12 Mar 2016 | 935 vizualizari

 

Deliciu!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • 150 ml margarina sau unt,
  • un praf de sare blat nuci;
  • 200 g zahar,
  • 50 ml apa,
  • 150 g miez de nuca maruntit,
  • un ou,
  • 50 g margarina crema;
  • 200 ml frisca lichida,
  • 200 g piure de castane,
  • 3 lingurite de pudra de roscove,
  • un plic de gelatina (10 g)
  • Decor:
  • frisca,
  • pudra de roscove
  • miez de nuca

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu castane si nuci:

1. Se prepara blatul alb, mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc. Galbenusurile se mixeaza cu margarina lichida apoi se incorporeaza in albusurile batute. Se incorporeaza si faina si se da la copt in tava tapetata cu hartie pentru copt, cca 20 min, la foc potrivit. Se desprinde blatul de pe hartie si se taie in 2 jumatati egale


2. Se prepara crema mixand frisca lichida pana se intareste apoi se amesteca cu piureul de castane in care am adaugat pudra de roscove. Se adauga si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marin. Se aseaza in tava mai mica prima jumatate de blat, turnam crema, se aseaza deasupra a 2a jumatate de blat, se preseaza usor si se da la rece cateva minute


3. Se prepara blatul din nuca dand in cateva clocote apa cu zaharul pana se formeaza un sirop gros, cafeniu apoi adaugam si miezul de nuca si amestecam bine. Dam craticioara de pe foc si adaugam oul batut, amestecand continuu si la fel adaugam si margarina lichida Unirea, amestecam continuu pana la o omogenizare perfecta. Se scoate tava din frigider, turnam deasupra caramelul de nuci fierbinte si nivelam cu o spatula.


Se da la frigider cel putin 2 ore. Se taie in forma dorita si se decoreaza cu frisca, praf de roscove si miez de nuca. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu castane si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ina 1

13.03.2016, 13:02

Ce buna trebuie sa fie

Bya Ralu 1

22.03.2016, 17:03

wow

diaconta 1

29.04.2016, 23:05

La multi ani!!!! Multi si impliniti!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese