Tarta cu mere

de laylalala in Prajituri, 27 Iul 2010 | 3743 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 280 gr faina
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 lingurita zahar vanilat bourbon
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 120 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou
  • Pentru umplutura
  • 6 mere
  • 100 gr zahar
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml lapte rece
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, lamaie, ghimbir, nucsoara)
  • 30 ml sirop de artar
  • 1 lingura unt topit
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Pentru aluat, amesteca faina cu zaharul, praful de copt si bicarbonatul.Se incorporeaza apoi untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.
Intre timp se prepara umplutura.Se curata 5 mere de coaja si seminte apoi se taie cubulete.Merele taiate se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si 200 ml apa.Se pune cratita pe foc si se lasa merele sa fiarba pana cand se inmoaie.Dupa ce merele s-au inmuiat, se iau de pe foc, se paseaza apoi piureul obtinut se amesteca cu amidonul dizolvat in lapte rece si pune iar pe foc, lasand-ul sa fiarba pana cand s-a ingrosat putin.Se ia apoi piureul de pe foc si se amesteca cu 1 lingurita mix de condimente si 30 ml sirop de artar.
Aluatul se ia de la rece, se intinde si se pune intr-o forma de copt pentru tarte(sau forme individuale).Se inteapa din loc in loc cu fruculita si se da la copt 8minute la 200°C.
Intre timp se curata marul ramas de seminte si se taie felii subtiri.Feliile de mar se amesteca cu unt topit si se presara cu zahar vanilat bourbon.Dupa cele 8 minute, se scoate crusta din cuptor, se toarna peste aceasta piureul de mere apoi se decoreaza cu felii de mar.Tarta se mai da la copt 6-8 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si gem de gutui