Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 962 vizualizari

 

Un cozonac pe care il pregatesc de sarbatori!! Retete de Pasti
HRISTOS A INVIAT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • 30 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un strop de zeama de lamaie
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cu varf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta cam 20-30 de minute.


O sa rezulte un aluat elastic care nu se lipeste de maini, se bate de masa de cateva ori..


Se pune la crescut, eu l-am lasat o ora.


Se intind 2 foi pe care se intinde umplutura:


Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si praful de sare,apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga in 2 reprize nuca macinata amestecata cu cacaoa.


Se ung foile si se ruleaza.


Se dau forma cozonacului,impletindu-le.


Se lasa la crescut in tava inca 30 de minute.


Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.


Se presara cu zahar.


Se baga la cuptor la 180 de grade, cam 50 de minute.


Se face testul cu scobitoarea.


 

TIPS-URI

1

daca se doreste se poate adauga zahar si in nuca amestecata cu cacaoa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2016, 21:21

Tare, tare bun este!

Aletta 1

03.05.2016, 09:58

mul;tumesccc

Rahela Velicu 1

03.05.2016, 11:35

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu aluat fraged si umplutura cremoasa