Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 2303 vizualizari

 

Un cozonac pe care il pregatesc de sarbatori!! Retete de Pasti
HRISTOS A INVIAT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • 30 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un strop de zeama de lamaie
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cu varf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta cam 20-30 de minute.

O sa rezulte un aluat elastic care nu se lipeste de maini, se bate de masa de cateva ori..

Se pune la crescut, eu l-am lasat o ora.

Se intind 2 foi pe care se intinde umplutura:

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si praful de sare,apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga in 2 reprize nuca macinata amestecata cu cacaoa.

Se ung foile si se ruleaza.

Se dau forma cozonacului,impletindu-le.

Se lasa la crescut in tava inca 30 de minute.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.

Se presara cu zahar.

Se baga la cuptor la 180 de grade, cam 50 de minute.

Se face testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

daca se doreste se poate adauga zahar si in nuca amestecata cu cacaoa

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca fara aluat (Reteta Video)