Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un cozonac pe care il pregatesc de sarbatori!! Retete de Pasti
HRISTOS A INVIAT!
Pentru aluat:
Pentru umplutura:
Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta cam 20-30 de minute.
O sa rezulte un aluat elastic care nu se lipeste de maini, se bate de masa de cateva ori..
Se pune la crescut, eu l-am lasat o ora.
Se intind 2 foi pe care se intinde umplutura:
Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si praful de sare,apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga in 2 reprize nuca macinata amestecata cu cacaoa.
Se ung foile si se ruleaza.
Se dau forma cozonacului,impletindu-le.
Se lasa la crescut in tava inca 30 de minute.
Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.
Se presara cu zahar.
Se baga la cuptor la 180 de grade, cam 50 de minute.
Se face testul cu scobitoarea.
1
daca se doreste se poate adauga zahar si in nuca amestecata cu cacaoa
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult