Prajitura cu branza dulce

de ralu_ca in Prajituri, 18 Ian 2014 | 2422 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 150 g untura
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf de cutit cu sare
  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri ou
  • smantana cat cuprinde aluatul
  • 1/2 plic praf de copt
  • umplutura
  • 4 oua
  • 125 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic Pudding cu gust de vanilie Dr.Oetker
  • 750 g branza dulce
  • 200 g smantana
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza dulce:

Pentru aluat se amesteca untura cu faina, adaugam zaharul,zaharul vanilat , sarea si praful de copt. Adaugam galbenusurile de ou si amestecam . Apoi se adauga smantana sa obtinem un aluat omogen si elastic. Se imparte aluatul in doua jumatati .O parte il intindem in tava si avem grija ca pe margini sa lasam aluatul un pic mai inalt ,cealalta parte o punem deoparte.


Pentru umplutura de branza, galbenusurile celor 4 oua se amesteca bine cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul. Am adaugat praful de pudinga ,branza dulce si smantana mixand sa se omogenizeze. Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se incorporeaza la crema de branza. Compozitia obtinuta am intins-o pe blatul asezat deja in tava si acoperim totul cu cealalta jumatate de aluat ramas.Intepam cu o furculita aluatul de deasupra ici colo, si dam tava la cuptorul preincalzit Lasam la cuptor pana aluatul deasupra se rumeneste.


Se lasa prajitura sa raceasca in tava, apoi se pudreaza cu zahar praf si se poate portiona.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multistyler 10

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Krystyan Trendy 1

19.01.2014, 12:18

ce prajitura buna !

Aurelia 07_07 1

19.01.2014, 14:26

O bunatate !

tanyapatap 1

20.01.2014, 15:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta