Desert briose cu mere caramelizate

de Rocsi in Prajituri, 19 Noi 2021 | 3073 vizualizari

 

Ce mai punem dimineata in pachetul celor mici? Ce mai servim dulce langa o cafea? Ne mai punem intrebarea asta! Niste simple briose cu mere sunt grozave! Le-am facut atat de repede si sa nu mai zic cat de mult le-a placut alor mei! In cazul meu, le-am pregatit fara zahar, deci mi-am permis sa mananc chiar doua, fara prea multe remuscari! 

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 170 gr indulcitor pulbere (sau 170 gr zahar)
  • 50 gr unt topit
  • 30 ml ulei
  • 150 gr iaurt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie bourbon
  • 2 lingurite esenta de portocale
  • 2 mere potrivite
  • 1 lingura indulcitor gold (sau 1 lingura zahar brut sau de cocos)
  • scortisoara
  • 1/2 lingurita de unt
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu mere caramelizate:

Spalati merele, le curatati de coaja si le taiati cubulete. Puneti untul intr-o tigaie si o transferati pe foc. Adaugati merele taiate, indulcitorul gold si scortisoara macinata. Amestecati, le lasati pana scade tot lichidul si se caramelizeaza usor. Focul sa fie la mic. Le dati deoparte, le lasati sa se raceasca.

Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana bezeaua devine ferma. Untul topit il amestecati cu uleiul si iaurtul. Incorporati galbenusurile, apoi amestecul de unt-ulei-iaurt. Adaugati vanilia, esenta de portocale si praful de copt. Cerneti faina, o adaugati in 2-3 transe, amestecati usor cu o paleta de silicon.

Intr-o tava de briose puneti hartiute, apoi turnati compozitie cat sa le umpleti pe 3/4. Deasupra puteti cu o lingurita, mere caramelizate. Introduceti briosele in cuptorul incins, la 170 de grade, 20-22 de minute. Trebuie sa fie rumene si coapte (faceti testul cu scobitoare). Le scoateti din cuptor cand sunt gata, le lasati sa se raceasca si serviti. Din aceasta cantitate mi-au iesit 15 briose!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura a la Daneza