Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju

de Rocsi in Dulciuri, 6 Iul 2019 | 2621 vizualizari

 

Briosele sunt prajituricile mele preferate! Daca ar fi dupa mine, cred ca as face saptamanal, asa mult imi plac. Daca au fructe, nuci, fructe uscate mi se par si mai grozave! Aaaa si sa nu fie uscate, ci prefer sa aiba o consistenta umeda, sa le pot consuma simple, sa nu trebuiasca sa beau lichid dupa ce mananc una. Prea bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 gr zahar brut
  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte de cocos
  • 250 gr faina
  • 1 lingura cu varf karob (pudra de rascove) sau cacao
  • 3 linguri goji uscate
  • 50 gr caju
  • 100 gr curmale
  • coaja rasa de la o portocala
  • 2 lingurite vanilie
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju:

Goji le puneti la hidratat in putina apa calduta cu vanilie. Dupa 10 minute, le puneti intr-o sita si le lasati sa se scurga. Curmalele le taiati bucati potrivite, iar caju il taiati grosier.

Intr-un bol spargeti 3 oua intregi si doua galbenusuri. Incepeti si mixati, adaugati zaharul brut treptat, pana compozitia isi dubleaza volumul, iar zaharul este bine topit. Adaugati uleiul, amestecati, apoi laptele de cocos. Cerneti faina, o incorporati treptat, impreuna cu coaja rasa de portocala. La final puneti si vanilia. Cele doua albusuri le bateti spuma cu un praf de sare. Le adaugati peste compozitia de mai sus, amestecati usor cu o paleta de silicon. Puneti bucatile de curmale, goji si amestecati usor. Intr-un bol, turnati cam un sfert din compozitia obtinuta. Adaugati karobul cernut, dar si 2-3 linguri de lapte de cocos, amestecati cu o spatula.

Pregatiti o tava de briose, puneti hartiute in ele. Le umpleti pe 3/4 cu aluatul de mai sus, deasupra presarati caju taiat.

Le introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 22 de minute. Faceti testul cu scobitoarea preventiv.

Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Mie mi-au iesit 18 bucati.

Le pastrati intr-o tava acoperita cu folie. Serviti ori de cate ori doriti!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose marmorate cu goji, curmale si caju" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Lamaita