Desert bucte cu branza si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 8 Sep 2021 | 5958 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Minunate sunt aceste bucte umplute cu branza de vaci si stafide, bucte care iti merg la suflet si care iti aduc aminte de vremurile copilariei.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 370 g lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 50 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide aurii
  • esenta de rom
  • 1 ou pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu branza si stafide:

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta. Se adauga sarea. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua. Zaharul si coaja de lamaie se pun in restul de lapte usor incalzit. Se toarna peste maia, se mai adauga si ouale batute, uleiul si esenta de vanilie. Se framanta un aluat moale dar care nu se lipeste de maini. Spre final se adauga si untul taiat in bucatele. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si oul. Stafidele se lasa la inmuiat in esenta de rom apoi se adauga amestecului de branza. se omogenizeaza bine totul.

Dupa ce a dospit aluatul, se rup bucati potrivite din el, se aplatizeaza dandu-i o forma rotunda, se pune pe mijloc cam 1 lgt plina cu branza si se aduc marginile spre mijloc lipindu-le, formand o biluta. Se procedeaza la fel cu tot aluatul.

Se asaza buctele in tava, se mai lasa cca 15 minute sa dospeasca apoi se ung cu oul batut. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupraSe servesc atat calde cat si reci, pudrate cu zahar farin deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de cat de mari se fac buctele, ies mai mari sau mai mici. Mie mi-au iesit 12 buc.

2

Daca branza este mai uscata, se poate adauga putina smantana sau iaurt ca sa fie cremoasa branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice