Prajitura snickers

de Ina in Prajituri, 28 Ian 2012 | 13979 vizualizari

 

Preluata de pe blogul Laurei Sava , careia-i multumesc si o pup :-*

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  •  9 albusuri
  • 400 gr. zahar ( 17-18 linguri)
  • 400 gr. nuca macinata
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 5 g praf de copt

Pentru crema:

  • 9 galbenusuri
  • 1 ou intreg
  • 4 linguri cacao
  • 250 gr. zahar
  • 4 linguri lapte (caldut)
  • 250 g. unt
  • 100 gr. ciocolata menaj
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura snickers:

Foile:


Albusurile se bat spuma cu cele 400 g. zahar. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacaua si nuca pisata, mixand in continuare.


Impartim compozitia rezultata in 3 boluri de aceeasi marime (pentru ca foile sa fie egale). Compozitia o turnam in tava tapetata cu faina si coacem cele 3 foi, pe rand, cate 15 minute , la foc potrivit.


Crema:


Galbenusurile, oul intreg, cacaua, zaharul si laptele se pun impreuna intr-o craticioara. Punem la foc mic , amestecand continuu pentru a nu se lipi crema de peretii vasului.


Cand amestecul devine omogen si grosut adaugam ciocolata rupta in bucati si mestecam continuu, pana se topeste. Luam crema de pe foc si lasam sa se raceasca putin.


Adaugam untul rece (din frigider) in crema calduta, amestecand energic pana cand acesta este incorporat in crema. Obtinem o crema lucioasa, tocmai buna de intins pe blaturi.


Asamblare prajitura:


Impartim crema in trei parti egale, intercaland-o cu cele 3 blaturi. Incepem cu un blat, apoi crema, iar blat, crema..astfel incat ultimul strat va fi de crema. Deasupra presaram nuca sau alune macinate, in strat considerabil.


Dam prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o portionam pentru a o savura.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (65)

jolygina 1

29.04.2012, 15:41

LadyCrs 1

20.11.2012, 14:00

Offffff ce e aici?

Ligia Bxl 1

21.11.2013, 18:29

minunata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers