Desert budinca de gris cu visine si jeleu

de RODIMUR in Dulciuri, 10 Mar 2019 | 2912 vizualizari

 

Înainte de intrarea în Postul Mare am preparat acest desert rapid, bun și economic. Mi s-a părut că asocierea budincii de gris, dulce și pufoasă cu vișinele (din dulceață) și cu jeleul de vișine este foarte plăcută și poate fi pe gustul oricui. De aceea, vi-l recomand și dumneavoastră...

 

INGREDIENTE

  • 100 grame de gris de grâu
  • 100 grame de zahăr tos
  • 1 plic de vanilie
  • 500 ml de lapte
  • 4 ouă
  • 1 linguriță de coajă de lime
  • vișine din dulceață
  • unt pentru uns vasul termorezistent
  • Pentru jeleu:
  • 125 ml de sirop de vișine
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 1 lingură de amidon alimentar
  • 40-50 grame de unt
  • Pentru decor:
  • vișine (din dulceață)
  • ornamente decor
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de gris cu visine si jeleu:

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare.

Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte, se omogenizează și se dă cratița la foc mic. Se amestecă întruna în cratiță, până ce se îngroașă grisul.

Se dă cratița cu gris la rece și se mai amestecă din când în când în ea, ca să nu se prindă crustă deasupra.

Când grisul s-a răcit, se adaugă, unul câte unul, gălbenușurile, apoi albușurile, bătute spumă și se omogenizează compoziția.

Se unge un vas termorezistent cu unt și se toarnă în el o jumătate din cantitatea de compoziție de gris, peste care se pun vișine scurse de sirop. Se acoperă totul uniform, cu cealaltă jumătate de compoziție de gris și se dă vasul la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, pentru 30-35 de minute, până ce budinca se face aurie la suprafață.

Când budinca este gata, se scoate din cuptor, se acoperă cu un platou și se răstoarnă ușor. Dacă s-a prins de vas, se va desprinde ușor cu lama subțire a unui cuțit.

Cât timp budinca se răcorește, se face jeleul. Se amestecă zahărul cu amidonul alimentar, se adaugă siropul de vișine și se dă crăticioara la foc mic, până ce jeleul începe să se îngroașe. Atunci se ia crăticioara de pe foc, se adaugă untul, se amestecă până ce se omogenizează jeleul și apoi se toarnă imediat, fierbinte peste budincă.

Se ornează cu vișine și când se răcește complet, se presară ornamente decor viu colorate, pentru ca budinca să aibă un aspect vesel.

Se servește rece, după ce stă la frigider cel puțin 30 de minute.

 

TIPS-URI

1

Scoateți din timp vișinele din dulceață și lăsați-le să se scurgă de sirop.

2

Puteți folosi și vișine de la congelator, sau cele puse la conservat, pentru prăjituri.

3

Amestecați întruna grisul pe foc, până ce se îngroașă bine, ca să nu se formeze cocoloașe și să nu se prindă de fundul vasului.

4

După ce ați luat grisul de pe foc, continuați să amestecați în el, din când în când, ca să nu se formeze crustă deasupra.

5

Nu adăugați gălbenușurile (și albușurile bătute spumă) în gris, decât după ce s-a răcit.

6

Pentru jeleu, puteți folosi atât sirop de vișine, cât și siropul de la dulceața de vișine.

7

Decorați cu ornamente după ce budinca s-a răcit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de gris cu visine si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Crema pasticcera