Desert Carrot cake (tort morcovi)

de Dulciuri cu Georgiana in Torturi, 18 Mar 2021 | 4565 vizualizari

 

Un tort deosebit pe care l-am facut de ziua mea, special pentru mine.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3 buc oua
  • 240 gr faina
  • 200 gr zahar
  • 200 gr morcovi
  • 80 gr nuci
  • 150 ml ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 1 lingura coaja rasa de portocala
  • varf de cutit scortisoara macinata

Crema

  • 600 gr crema de branza
  • 200 gr unt
  • 200 ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 80 gr zahar pudra

Krantz de nuca

  • 100 gr zahar
  • 50 gr nuca
  • 10 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Carrot cake (tort morcovi):

Pentru blat am mixat spuma ouale cu praful de sare si zaharul pana si-au dublat volumul. Am adaugat uleiul mixand in continuare, apoi faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si scortisoara. Am adaugat si morcovul ras si coaja de portocala, amestecand cu o spatula. La final am adaugat si nucile coapte.

Am pus compozitia in 2 forme (18 cm) si le-am introdus in cuptorul incins, pentru aproximativ 45 de minute. Am facut testul cu scobitoarea pentru a verifica daca s-au copt. Am lasat blaturile sa se raceasca.

Pentru crema am mixat untul moale cu zaharul pudra, apoi am adaugat crema de branza. La final am adaugat si smantana pentru frisca batuta in prealabil.

Am taiat fiecare blat pe jumatate, obtinand 4 blaturi. Am asezat primul blat, apoi un strat de crema, iar blat, iar crema, din nou blat, crema si ultimul blat. Am imbracat tortul in crema.

Pentru krantz am caramelizat zaharul, am adaugat untul si apoi nuca. Am rasturnat amestecul pe o planseta umeda si cand s-a racit am maruntit cu sucitorul. Am ornat tortul cu crema si krantz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Carrot cake (tort morcovi)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de indragostiti