Desert chec coronita

de Ancutsa in Prajituri, 7 Apr 2017 | 2125 vizualizari

 

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri (cu varf) faina
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • rahat de trandafiri
  • stafide
  • nuca rumenita
  • putina ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec coronita:

 

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

 Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita.

 Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste.

 Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/chec-coronita.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec coronita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert paleuri cu ciocolata