Desert chec coronita

de Ancutsa in Prajituri, 7 Apr 2017 | 1832 vizualizari

 

Un chec mai mic, dar pufos, cu cacao, nuca rumenita, stafide, rahat, fulgi de ciocolata si pudrat cu zahar.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar vanilat
  • 4 linguri (cu varf) faina
  • 100 ml ulei
  • un varf lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita cacao
  • rahat de trandafiri
  • stafide
  • nuca rumenita
  • putina ciocolata cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec coronita:

 

Se separa ouale. Se spumeaza cu mixerul, albusurile cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat si galbenusurile si uleiul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

 Cateva linguri din compozitie se amesteca separat cu putina cacao si se toarna intr-o tava (forma de coronita) unsa cu putin ulei. Se presara un strat de nuca rumenita in cuptor si data apoi la masina de tocat nuca, se adauga si stafide, bucatele de rahat. Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se mixeaza culorile cu ajutorul unei scobitori si se presara putina ciocolata cu lapte razuita.

 Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 35 minute sau pana se rumeneste.

 Cand este gata, se acopera cu un prosop curat de bucatarie, iar la servire, se pudreaza cu zahar.

 Pofta Buna!

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/chec-coronita.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec coronita" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovleci din aluat, umpluti cu dovleac placintar

de oanapl 7

ieri la 21:03

Placinta floare cu branza, usturoi si ardei gras roșu

de oanapl 7

ieri la 15:45

Briose cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 7

pe 21.09 la 23:18

Tarta cu branza si oua de prepelita

de oanapl 7

pe 21.09 la 21:30

Reteta de desert austriac

de dantes 5

pe 20.09 la 10:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2416 puncte

Catalina L

2339 puncte

Rocsi

1852 puncte

Panacris

1231 puncte

gaby_duceag

1204 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie